SURFinternetpinnen

Pinnen via IP: gemakkelijk & betrouwbaar

Met SURFinternetpinnen wordt het beheer van pin- en betaalautomaten een stuk gemakkelijker. Het verkeer van en naar deze automaten verloopt via het SURFnet-netwerk, wat aparte verbindingen overbodig maakt.

Pinnen via het SURFnet-netwerk

SURF biedt de optie om verkeer van en naar de IP-betaalterminals binnen instellingen via het SURFnet-netwerk af te handelen. Je hebt dan geen aparte adsl- en gsm-verbindingen meer nodig naar betaalautomaten.

Hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid

Met SURFinternetpinnen maak je efficiƫnt gebruik van je infrastructuur, omdat je betaalterminals direct aansluit op een netwerkaansluiting in plaats van via adsl of gsm. Dit zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de dienst.

Andere voordelen van SURFinternetpinnen zijn:

  • Het technische en administratieve beheer van deze adsl- en gsm-verbindingen wordt overbodig.
  • Via SURFinternetpinnen kun je zowel pin- als creditcardbetalingen afhandelen.

Voor wie is SURFinternetpinnen bedoeld?

SURFinternetpinnen is beschikbaar voor op SURFnet aangesloten instellingen. De instellingscontactpersoon kan SURFinternetpinnen online aanvragen via SURFdashboard.

Betalingsverkeer via IP-netwerk

Het pinverkeer wordt over het SURFnet-netwerk getransporteerd. SURF maakt gebruik van het - door Currence gecertificeerde - netwerk van Simac om deze dienst te kunnen leveren. Om het verkeer van een betaalterminal bij een op SURFnet aangesloten instelling via het IP-netwerk van SURF te kunnen transporteren naar een acquiring processor, moet ook het netwerk van de aangesloten instelling voldoen aan de voorwaarden van Currence.

Visuele weergave verloop pintransactie

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe een pintransactie over IP verloopt:

Tarief 2019

SURFinternetpinnen kost 54 euro per maand, exclusief BTW. Dit is een flat-feetarief: je kunt een onbeperkt aantal betaalterminals aansluiten. 

Meer informatie

Dit is een optionele dienst van SURFnet.

Laatste wijziging op 06 nov 2018