SURFopzichter

Real-time internetdiensten bewaken

Met SURFopzichter bewaken ICT-beheerders online en realtime de prestaties en beschikbaarheid van internetdiensten, zoals websites en mailfaciliteiten. SURFopzichter biedt ook uitgebreide rapportages en de mogelijkheid om checks in te stellen.

Internetdiensten realtime bewaken

Met de online applicatie SURFopzichter kunnen ICT-beheerders van je instelling op eenvoudige wijze internetdiensten realtime bewaken op onder andere beschikbaarheid en prestatie. Het gaat zowel om internetdiensten die de instelling levert als diensten die zij afneemt. Denk hierbij aan websites, mailfaciliteiten, webapplicaties en routers.

Checks

Je kunt checks instellen die waarschuwingen geven als een systeem niet (goed) functioneert. Je kunt checks laten uitvoeren op verschillende typen netwerken en systemen, bijvoorbeeld HTTP, FTP, TCP, ICMP. Een check controleert het opgegeven systeem periodiek, met een in te stellen tijdsinterval.

Je kunt voor de checks notificaties via e-mail of sms instellen, bijvoorbeeld als een check het resultaat Kritiek geeft, of als het systeem weer goed werkt.

Rapportages

SURFopzichter biedt uitgebreide rapportages voor de beschikbaarheid en de prestaties.

Gebaseerd op NAGIOS

SURFopzichter is gebaseerd op NAGIOS, een open-sourcemonitoringapplicatie. De meestgebruikte functionaliteiten daarvan zijn ondergebracht in de interface van SURFopzichter. Daarnaast wordt het instellen van checks - wat handmatig moet gebeuren in NAGIOS - grotendeels geautomatiseerd in SURFopzichter.

Voor wie is SURFopzichter bedoeld?

SURFopzichter is beschikbaar voor op SURFnet aangesloten instellingen. De instellingscontactpersoon kan SURFopzichter online aanvragen via SURFdashboard.

Tarief 2019

Je betaalt voor SURFopzichter 103 euro per maand, exclusief btw.

Meer informatie

Dit is een optionele dienst van SURFnet.

Laatste wijziging op 25 nov 2018