SURFspace

Samenwerken aan ICT-innovatie

SURFspace is de online community over ICT-innovatie vóór en dóór professionals in het onderwijs en onderzoek in Nederland. De site is bedoeld voor iedereen die innovatie met ICT in het onderwijs en onderzoek tot stand wil brengen.

Doelgroep

We nodigen iedereen van harte uit om te reageren en zelf bijdragen te leveren die aan onze huisregels voldoen. Beleidsmedewerkers, projectleiders, coördinatoren, adviseurs, onderwijskundigen, trainers, ondersteuners, courseware-ontwikkelaars en uiteraard zijn ook managers, onderzoekers, docenten en studenten welkom. 

De website www.surfspace.nl 

Special interest groups (SIG’s)

SURFspace is de online verschijning van de special interest groups (SIG’s) rondom SURF. De SIG’s zijn communities van experts uit onderwijsinstellingen die zich richten op kennisontwikkeling en kennisdeling rond een specifiek en innovatief onderwerp rondom ICT in het onderwijs en onderzoek. 

Samenwerken aan projecten

De SIG’s bevorderen samenwerking tussen onderwijsinstellingen. Zo zijn ze betrokken bij het indienen en uitvoeren van grotere projecten en het verspreiden van de resultaten. Ook zijn ze gesprekspartner en adviseur van SURF. In sommige gevallen (afhankelijk van het thema) vormt een SIG een ‘testbed’ waarin innovatoren en early adapters nieuwe diensten kunnen testen en kunnen meedenken in projecten. 

Word lid en doe mee

Door een profiel aan te maken kun je deelnemen als actief lid van de community en ook andere profielen bekijken. Je kunt aangeven van welke informatie op de site jeregelmatig een update wilt ontvangen in je mailbox. Zo blijf je op een eenvoudige manier betrokken bij wat er speelt. 

Ga naar de website van SURFspace.

Laatste wijziging op 12 jan 2018