Diensten en producten

Beschikbare diensten en producten: 58

 • FileSender
  Open-sourcesoftware voor versturen van grote bestanden

  Dienst/product - Met FileSender kunnen zeer grote bestanden, zonder plugins, via een webbrowser worden verstuurd. FileSender is open-sourcesoftware, die wordt ontwikkeld binnen een project waar verschillende NRENs (National Research and Educational Networks) – waaronder SURFnet – bij betrokken zijn en een bijdrage leveren.

 • Grid
  Gedistribueerd computersysteem voor snelle verwerking van datasets

  Dienst/product - De grid-infrastructuur biedt een groot aantal reken- en dataopslagclusters die onderling gekoppeld zijn door middel van snelle netwerkverbindingen. Deze clusters staan in datacentra over de hele wereld.

 • HBO Kennisbank
  Toegang tot resultaten van praktijkgericht onderzoek

  Dienst/product - Binnen hogescholen worden veel publicaties zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door lectoren, docent-onderzoekers en studenten. De HBO Kennisbank maakt dit materiaal zichtbaar en beschikbaar voor uitwisseling en (her)gebruik.

 • HPC Cloud
  Je eigen rekeninfrastructuur zonder aanschaf van hardware

  Dienst/product - Met HPC Cloud heb je volledige controle over je rekeninfrastructuur, voor jezelf of je projectteam. De infrastructuur kan variëren van een enkel werkstation tot een compleet cluster en is naar behoefte uit te breiden. Je kunt je eigen besturingssysteem en analysesoftware gebruiken. HPC Cloud is ondergebracht in het eigen datacentrum van SURF.

 • Inkoop van ICT
  Doelmatig en rechtmatig inkopen van ICT

  Dienst/product - SURFmarket koopt ICT in tegen de best mogelijke voorwaarden en maakt deze eenvoudig beschikbaar via de portals Mijn SURFmarket en SURFspot. Je vindt hier producten van zo'n 135 aanbieders, waaronder Adobe, Microsoft, SPSS en IBM.

 • Jupyter Notebook
  Toegankelijke en interactieve data-analyse voor onderzoek en onderwijs

  Dienst/product - Jupyter Notebook is een interactieve webapplicatie waarin je documenten, zogeheten notebooks, kunt creëren met daarin computercode, opgemaakte tekst, vergelijkingen en visualisaties. De code kan binnen de omgeving worden uitgevoerd en er kunnen zelfs streaming applicaties en dashboards worden gemaakt.

 • Lisa Rekencluster
  Computercapaciteit met ondersteuning op applicatieniveau

  Dienst/product - Lisa Rekencluster combineert rekenkracht met gebruiksgemak. Loop je bij je onderzoek tegen de grenzen van je eigen systeem aan? Dan kun je met deze dienst opschalen naar een hoger niveau. Het Lisa Rekencluster is al ingericht met een scala aan softwarepakketten, zodat je meteen aan de slag kunt.

 • MediaMosa
  Bouw zelf een platform voor mediamanagement

  Dienst/product - MediaMosa is opensource-software waarmee je een platform voor Digital Asset Management (DAM) bouwt. Gebruikers kunnen daarmee content zoeken, bekijken en toevoegen. MediaMosa is gebaseerd op het Drupal CMS en maakt gebruik van een REST-architectuur. Er is ook een kant-en-klare cloudvariant, MediaSalsa, beschikbaar.

 • Mijn SURFmarket
  Online portal voor beheer van licenties en contracten

  Dienst/product - Met het portal Mijn SURFmarket beheren op SURFmarket aangesloten instellingen hun portefeuille van producten en diensten. Het portal helpt je bij het ontdekken, bestellen, gebruiken en beheren van je dienstenportfolio via SURFmarket.

 • Multi Service Port (MSP)
  Alle lichtpaden via 1 netwerkaansluiting

  Dienst/product - Een Multi Service Port (MSP) is een aansluiting op het SURFnet-netwerk waarmee je meerdere lichtpaden in 1 keer op kunt zetten. Je kunt de bandbreedte verdelen over de lichtpaden, waardoor je flexibel en efficiënt omgaat met de beschikbare bandbreedte.

 • Nationale Supercomputer
  De nationale supercomputer voor maximale performance

  Dienst/product - De Nationale Supercomputer, Cartesius, is het vlaggenschip van de dienstverlening van SURFsara. Het is het grootste systeem in Nederland op het gebied van high-perfomance computing en is vooral gewild vanwege de combinatie van zeer snelle processors, een zeer snel intern netwerk, veel geheugenruimte en de mogelijkheid grote datasets te verwerken.

 • NetherLight
  De open lichtpadenexchange

  Dienst/product - NetherLight, de open netwerkexchange van SURF, maakt het eenvoudig om lichtpaden op te zetten met nationale of internationale samenwerkingspartners. Ook is NetherLight beschikbaar om dienstaanbieders aan te sluiten zodat zij met lichtpaden bereikt kunnen worden.

 • Object Store
  Schaalbare online opslag voor verschillende soorten data

  Dienst/product - Object Store is een online opslagdienst die gebruikt kan worden voor het opslaan van grote hoeveelheden onderzoeksdata. De dienst is ideaal voor het opslaan van verschillende soorten gegevens en heeft het vermogen om onbeperkt te groeien terwijl je data snel en eenvoudig toegankelijk blijven.

 • Office 365 Regiedienst
  Veilig en betrouwbaar naar de cloud

  Dienst/product - Je wilt Microsoft Office 365 gecontroleerd en veilig in gebruik nemen binnen je instelling. Maar hoe doe je dit? SURF ontwikkelt met en voor instellingen richtlijnen voor een standaardimplementatie van Office 365 en werkt nauw samen met gespecialiseerde organisaties voor aanvullende diensten.

 • Op SURFconext aangesloten diensten
  1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

  Dienst/product - Instellingen kunnen kiezen uit meer dan 170 clouddiensten die aan SURFconext gekoppeld zijn. Welke diensten sluiten het meest aan bij de wensen van jouw gebruikers? Kies uit onderstaande diensten en stel deze beschikbaar aan je studenten, docenten en onderzoekers.