Diensten en producten

Beschikbare diensten en producten: 58

 • FileSender

  Dienst/product - Met FileSender kunnen zeer grote bestanden, zonder plugins, via een webbrowser worden verstuurd. FileSender is open-sourcesoftware, die wordt ontwikkeld binnen een project waar verschillende NRENs (National Research and Educational Networks) – waaronder SURFnet – bij betrokken zijn en een bijdrage leveren.

 • Grid

  Dienst/product - De grid-infrastructuur biedt een groot aantal reken- en dataopslagclusters die onderling gekoppeld zijn door middel van snelle netwerkverbindingen. Deze clusters staan in datacentra over de hele wereld.

 • HBO Kennisbank

  Dienst/product - Binnen hogescholen worden veel publicaties zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door lectoren, docent-onderzoekers en studenten. De HBO Kennisbank maakt dit materiaal zichtbaar en beschikbaar voor uitwisseling en (her)gebruik.

 • HPC Cloud

  Dienst/product - Met HPC Cloud heb je volledige controle over je rekeninfrastructuur, voor jezelf of je projectteam. De infrastructuur kan variëren van een enkel werkstation tot een compleet cluster en is naar behoefte uit te breiden. Je kunt je eigen besturingssysteem en analysesoftware gebruiken. HPC Cloud is ondergebracht in het eigen datacentrum van SURF.

 • Inkoop van ICT

  Dienst/product - SURFmarket koopt ICT in tegen de best mogelijke voorwaarden en maakt deze eenvoudig beschikbaar via de portals Mijn SURFmarket en SURFspot. Je vindt hier producten van zo'n 135 aanbieders, waaronder Adobe, Microsoft, SPSS en IBM.

 • Jupyter Notebook

  Dienst/product - Jupyter Notebook maakt het makkelijker om data-analyses inzichtelijk te maken, op te slaan, te delen en te reproduceren. Jupyter Notebook is populair binnen data science, het onderwijs en overal waar data snel inzichtelijk gemaakt moeten worden. SURFsara biedt deze dienst aan voor onderzoek en onderwijs.

 • Lisa Rekencluster

  Dienst/product - Lisa Rekencluster combineert rekenkracht met gebruiksgemak. Loop je bij je onderzoek tegen de grenzen van je eigen systeem aan? Dan kun je met deze dienst opschalen naar een hoger niveau. Het Lisa Rekencluster is al ingericht met een scala aan softwarepakketten, zodat je meteen aan de slag kunt.

 • MediaMosa

  Dienst/product - MediaMosa is opensource-software waarmee je een platform voor Digital Asset Management (DAM) bouwt. Gebruikers kunnen daarmee content zoeken, bekijken en toevoegen. MediaMosa is gebaseerd op het Drupal CMS en maakt gebruik van een REST-architectuur. Er is ook een kant-en-klare cloudvariant, MediaSalsa, beschikbaar.

 • Mijn SURFmarket

  Dienst/product - Met het portal Mijn SURFmarket beheren op SURFmarket aangesloten instellingen hun portefeuille van producten en diensten. Het portal helpt je bij het ontdekken, bestellen, gebruiken en beheren van je dienstenportfolio via SURFmarket.

 • Multi Service Port (MSP)

  Dienst/product - Een Multi Service Port (MSP) is een aansluiting op het SURFnet-netwerk waarmee je meerdere lichtpaden in 1 keer op kunt zetten. Je kunt de bandbreedte verdelen over de lichtpaden, waardoor je flexibel en efficiënt omgaat met de beschikbare bandbreedte.

 • Nationale Supercomputer

  Dienst/product - De Nationale Supercomputer, Cartesius, is het vlaggenschip van de dienstverlening van SURFsara. Het is het grootste systeem in Nederland op het gebied van high-perfomance computing en is vooral gewild vanwege de combinatie van zeer snelle processors, een zeer snel intern netwerk, veel geheugenruimte en de mogelijkheid grote datasets te verwerken.

 • NetherLight

  Dienst/product - NetherLight, de open lichtpadenexchange van SURFnet, maakt het eenvoudig om lichtpaden op te zetten met nationale of internationale samenwerkingspartners. Ook is NetherLight beschikbaar om dienstaanbieders aan te sluiten zodat zij met lichtpaden bereikt kunnen worden.

 • Object Store

  Dienst/product - Object Store is een online opslagdienst die gebruikt kan worden voor het opslaan van grote hoeveelheden onderzoeksdata. De dienst is ideaal voor het opslaan van verschillende soorten gegevens en heeft het vermogen om onbeperkt te groeien terwijl je data snel en eenvoudig toegankelijk blijven.

 • Ontsluiting dislocatie / nevenvestiging

  Dienst/product - Je kunt naast je hoofdlocatie ook andere locaties van je instelling makkelijk aansluiten op het SURFnet-netwerk. SURFnet realiseert dan een point-of-presence (PoP) op deze zogenaamde dislocaties.

 • Op SURFconext aangesloten diensten

  Dienst/product - Instellingen kunnen kiezen uit meer dan 170 clouddiensten die aan SURFconext gekoppeld zijn. Welke diensten sluiten het meest aan bij de wensen van jouw gebruikers? Kies uit onderstaande diensten en stel deze beschikbaar aan je studenten, docenten en onderzoekers.