Diensten en producten

Beschikbare diensten en producten: 58

 • Op SURFconext aangesloten diensten
  1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

  Dienst/product - Instellingen kunnen kiezen uit meer dan 170 clouddiensten die aan SURFconext gekoppeld zijn. Welke diensten sluiten het meest aan bij de wensen van jouw gebruikers? Kies uit onderstaande diensten en stel deze beschikbaar aan je studenten, docenten en onderzoekers.

 • Open Onderwijs API
  Open standaard voor het delen van onderwijsdata

  Dienst/product - De Open Onderwijs API is een open standaard voor het delen van onderwijsdata. Een API (Application Programming Interface) is een set definities waarmee softwareprogramma’s onderling kunnen communiceren. Via deze API stellen onderwijsinstellingen bijvoorbeeld via apps handige informatie beschikbaar, zoals cijfer- en roosterinformatie.

 • OpenConext
  Open standaard voor het delen van onderwijsdata

  Dienst/product - OpenConext is opensource-software die SURFnet inzet voor de dienst SURFconext. NREN's, samenwerkingsorganisaties of andere partijen kunnen OpenConext gebruiken om zelf een samenwerkingsinfrastructuur te realiseren. Documentatie en code voor OpenConext-componenten zijn beschikbaar via www.openconext.org.

 • Praktijkvoorbeelden
  SURFlichtpaden - zet netwerk- verbindingen naar je eigen hand

  Dienst/product - Met SURFlichtpaden creëer je een exclusieve, directe verbinding buiten het publieke internet om. Lichtpaden bieden extra veiligheid, betrouwbaarheid én hoge, gegarandeerde capaciteit. Hoe worden lichtpaden in de praktijk toegepast?

 • Research Capacity Computing Service

  Dienst/product - Research Capacity Computing Service (RCCS) is de SURF-inbestedingsdienst die rekensystemen op directe wijze ontsluit aan de bij SURF aangesloten instellingen. De dienst is gericht op het ontzorgen van IT-managers op het vlak van rekendiensten. RCCS biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en expertise aan op basis van pay-per-use.

 • SURFacademy
  Bijblijven over actuele ICT-thema's

  Dienst/product - SURFacademy biedt professionaliseringsbijeenkomsten over actuele ICT-thema's voor medewerkers in het onderwijs en onderzoek. De bijeenkomsten organiseren we samen met de Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

 • SURFaudit
  Audit je informatiebeveiliging en privacy

  Dienst/product - Heeft je instelling de veiligheid en de continuïteit van haar bedrijfsgegevens en de privacy van studenten en medewerkers goed geregeld? Hoe staan ketenpartners ervoor? Met SURFaudit zie je wat je tenminste moet regelen qua beveiliging en privacy. Vergelijk auditresultaten van afdelingen of instellingen en bepaal hoe jouw instelling ervoor staat.

 • SURFcert
  24 x 7 ondersteuning bij beveiligingsincidenten

  Dienst/product - Met SURFcert heeft je instelling 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning bij beveiligingsincidenten. Daarnaast zet SURFcert tools en middelen in om de beveiliging bij instellingen te optimaliseren. Zo is SURFcert continu actief om de overlast van DDoS-aanvallen te minimaliseren en zo je instelling beter te beschermen.

 • SURFcertificaten
  Voordelige certificaten

  Dienst/product - SURFcertificaten biedt diverse soorten certificaten voor gebruikers van aangesloten instellingen. Certificaten zijn belangrijk voor een goede ICT-beveiliging: ze versleutelen informatie tussen computersystemen en kunnen documenten of software van een handtekening voorzien.

 • SURFconext
  1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

  Dienst/product - Via de SURFconext-infrastructuur loggen studenten, docenten en onderzoekers in bij clouddiensten van verschillende aanbieders. Gewoon met hun eigen instellingsaccount, veilig en gemakkelijk. Maar ook voor je instelling wordt het leven gemakkelijker, onder andere doordat SURFconext centraal de authenticatie en autorisatie voor diensten regelt.

 • SURFcumulus
  Geïntegreerd aanbod van IaaS-diensten

  Dienst/product - Breng je datacenter veilig en makkelijk naar de cloud met SURFcumulus: een breed aanbod van IaaS-diensten die wij controleren op kwaliteit, veiligheid en rechtmatigheid. Je kiest zelf bij welke aanbieder(s) je virtuele machines afneemt en je kunt op ieder moment switchen. Stuur zelf de leveranciers aan of besteed dit uit aan SURF.

 • SURFdashboard
  Alle SURFnet-diensten in één oogopslag

  Dienst/product - SURFdashboard biedt een overzicht van alle SURFnet-diensten. Instellingscontactpersonen kunnen hier diensten aanvragen en wijzigingen in contactpersonen doorgeven. Daarnaast vind je maandrapportages over de door je instelling afgenomen diensten.

 • SURFdomeinen
  Zelf domeinnamen registeren en beheren

  Dienst/product - De online dienst SURFdomeinen maakt het ICT-beheerders gemakkelijk om internetdomeinen te registreren en verhuizen, en om het DNS te beheren.

 • SURFdrive
  Veilig en eenvoudig data delen

  Dienst/product - SURFdrive is een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek, waarmee studenten en medewerkers gemakkelijk bestanden kunnen opslaan, synchroniseren en delen. Dit gebeurt in de veilige en betrouwbare SURF-communitycloud.

 • SURFfilesender
  Snel, veilig en gemakkelijk grote bestanden versturen en ontvangen

  Dienst/product - Snel, veilig en gemakkelijk (grote) bestanden versturen en ontvangen? Dat kan met SURFfilesender. Deze dienst is geschikt voor grote bestanden, zoals onderzoeksdata, maar ook voor kleinere bestanden, zoals rapporten. De bestanden worden in Nederland opgeslagen en kunnen extra worden beveiligd door ze te versleutelen.