Diensten en producten

Beschikbare diensten en producten: 58

 • Open Onderwijs API

  Dienst/product - De Open Onderwijs API is een open standaard voor het delen van onderwijsdata. Een API (Application Programming Interface) is een set definities waarmee softwareprogramma’s onderling kunnen communiceren. Via deze API stellen onderwijsinstellingen bijvoorbeeld via apps handige informatie beschikbaar, zoals cijfer- en roosterinformatie.

 • OpenConext

  Dienst/product - OpenConext is opensource-software die SURFnet inzet voor de dienst SURFconext. NREN's, samenwerkingsorganisaties of andere partijen kunnen OpenConext gebruiken om zelf een samenwerkingsinfrastructuur te realiseren. Documentatie en code voor OpenConext-componenten zijn beschikbaar via www.openconext.org.

 • Overzicht clouddiensten

  Dienst/product - Clouddiensten bieden onderwijsinstellingen veel voordelen. Via SURF neem je ze tegen gunstige voorwaarden af en stel je ze gemakkelijk en veilig beschikbaar aan je gebruikers. Op deze pagina zie je een overzicht van alle beschikbare clouddiensten.

 • Regie Office 365

  Dienst/product - Je wilt Office 365 gecontroleerd en veilig in gebruik nemen binnen je instelling. Maar hoe doe je dit? SURF stelt zich op als kennispartner en ontwikkelt met en voor instellingen de Office 365 richtlijnen en standaarden voor onderwijs en onderzoek.

 • Research Capacity Computing Service

  Dienst/product - Research Capacity Computing Service (RCCS) is de SURF-inbestedingsdienst die rekensystemen op directe wijze ontsluit aan de bij SURF aangesloten instellingen. De dienst is gericht op het ontzorgen van IT-managers op het vlak van rekendiensten. RCCS biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en expertise aan op basis van pay-per-use.

 • SURFacademy

  Dienst/product - SURFacademy biedt bijeenkomsten voor professionalisering over actuele ICT-thema's voor professionals in het onderwijs en onderzoek. De bijeenkomsten organiseren we samen met de Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

 • SURFaudit

  Dienst/product - Heb je de bescherming van veiligheid en continuĂŻteit van je bedrijfsgegevens en de privacy van studenten en medewerkers goed geregeld? En hoe staan ketenpartners ervoor? SURFaudit geeft aan wat je tenminste moet regelen qua beveiliging en privacy. Vergelijk auditresultaten van verschillende afdelingen of instellingen en zie hoe jij ervoor staat.

 • SURFcert

  Dienst/product - Met SURFcert heeft je instelling 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning bij beveiligingsincidenten. Daarnaast zet SURFcert tools en middelen in om de beveiliging bij instellingen te optimaliseren.

 • SURFcertificaten

  Dienst/product - SURFcertificaten biedt diverse soorten certificaten voor gebruikers van aangesloten instellingen. Certificaten zijn belangrijk voor een goede ICT-beveiliging: ze versleutelen informatie tussen browser en server en kunnen documenten of software van een handtekening voorzien.

 • SURFconext

  Dienst/product - Via de SURFconext-infrastructuur loggen studenten, docenten en onderzoekers in bij clouddiensten van verschillende aanbieders. Gewoon met hun eigen instellingsaccount, veilig en gemakkelijk. Maar ook voor je instelling wordt het leven gemakkelijker, onder andere doordat SURFconext centraal de authenticatie en autorisatie voor diensten regelt.

 • SURFconext Sterke Authenticatie

  Dienst/product - Met SURFconext Sterke Authenticatie kun je de toegang tot diensten beter beveiligen. Dit is vooral van belang voor diensten met gevoelige data. Sterke authenticatie kun je tegen een aanvullend tarief afnemen.

 • SURFcumulus

  Dienst/product - Met SURFcumulus kun je als instelling je datacenter veilig en makkelijk naar de cloud brengen. SURFcumulus heeft een breed aanbod van IaaS-diensten, waar je zonder aanbesteding, tegen de juiste condities en garanties virtuele machines kunt aanschaffen. Hierbij kun je kiezen of je de leveranciers zelf aanstuurt, of dit uitbesteedt aan SURF.

 • SURFdashboard

  Dienst/product - SURFdashboard biedt een overzicht van alle SURFnet-diensten. Instellingscontactpersonen kunnen hier diensten aanvragen en wijzigingen in contactpersonen doorgeven. Daarnaast vind je maandrapportages over de door je instelling afgenomen diensten.

 • SURFdomeinen

  Dienst/product - De online dienst SURFdomeinen maakt het ICT-beheerders gemakkelijk om internetdomeinen te registreren en verhuizen, en om het DNS te beheren.

 • SURFdrive

  Dienst/product - SURFdrive is een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek, waarmee medewerkers, onderzoekers en studenten gemakkelijk bestanden kunnen opslaan, synchroniseren en delen. Dit gebeurt in de veilige en betrouwbare SURF-communitycloud.