Vlootshow SURF Onderwijsdagen 2020

Tijdens de Vlootshow steken onderwijsinstellingen, het Versnellingsplan, leveranciers en SURF van wal met korte videopresentaties van 2 minuten. Laat je inspireren! De vlootshow is het podium waar je gave tools, projecten en praktijkvoorbeelden ontdekt.

OWD20 vlootshow - homepage

Docentprofessionalisering

Online gaan met je onderwijs is een vak apart, hoe ondersteun je docenten hierin?

Blended learning bij de Haagse Hogeschool

Haagse Hogeschool

Bij de Haagse Hogeschool is blended learning een speerpunt in de onderwijsvisie. Om docenten(teams) te ondersteunen bij het ontwikkelen van blended onderwijs, is het Blended Learning Lab opgericht. In samenwerking met verschillende partijen die te maken hebben met blended learning, worden docenten op een laagdrempelige manier geholpen met hands-on ondersteuning. Zo begeleiden we docententeams, geven we workshops, hebben we een website vol tips en materialen en houden we spreekuren. In deze video krijg je een impressie hoe die multidisciplinaire samenwerking eruitziet. Meer weten? Neem contact met ons op via hblend@hhs.nl of via de QR-code aan het eind van de video.


NextLevelLearning Kwaliteitscan

Anna Hoogenkamp en Joost Noordeloos (Hogeschool van Amsterdam)

Docenten en opleidingen kunnen interactief hun onderwijs en de inrichting van hun courses scannen. Dit doe je aan de hand van prikkelende stellingen rond de organisatie en het verduurzamen van het onderwijs, het evalueren en activeren en betrekken van al je studenten. Je kiest zo zelf op welk terrein je wilt doorontwikkelen. Je krijgt meer informatie, voorbeelden en tips om aan de slag te gaan. Bekijk de de tool


Leren en lesgeven tijdens afstandsonderwijs

Ixperium, HAN

Meer weten over het effect van afstandsonderwijs op vaardigheden, ict-gebruik en visie op leren bij mbo-docenten? Kijk op onze website.


Versnellingszone Docentprofessionalisering

Versnellingszone Docentprofessionalisering

In de Versnellingszone Docentprofessionalisering werken 18 instellingen aan de hand van 5 thema’s aan het faciliteren en professionalisering van docenten in het hbo en wo. Wil je meer weten? Kijk op de website of neem contact op via docentprofessionalisering@versnellingsplan.nl.