Projecten stimuleringsregeling open en online onderwijs 2015 - 2017

Het ministerie van OCW stelt jaarlijks geld beschikbaar om open en online onderwijs te bevorderen. Op deze pagina vind je een  overzicht van projecten die aan deze stimuleringsregeling hebben deelgenomen in 2015-2017. De projecten waren in deze periode vooral gericht op het ontwikkelen van online leermaterialen, cursussen en lespakketten.

Stimuleringsregeling open en online onderwijs

Economie en recht

Laat je inspireren door de projecten in de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, Hieronder vind je de projecten in de categorie economie en recht.

Denken, Doen, Delen – kennisuitwisseling tussen onderwijs en praktijk in openbaar bestuur

studenten achter gaming laptop Apeldoorn

Dit project stimuleert kennisuitwisseling tussen onderwijs en praktijk in openbaar bestuur met blended learning. De Haagse Hogeschool ontwikkelde in samenwerking met NHL Hogeschool een blended learning. Deze bestaat uit de small private online course (SPOC) Challenging Government en fysieke discussiebijeenkomsten. Daarnaast is er een overzicht van relevante bronnen en formatieve toets per videocollege ontwikkeld. 

Naar het project 

Online training - Business Model Innovation

Met de online training in Business Model Innovation ondersteunt de TU Delft MKB-ondernemers bij het vernieuwen van hun businesscase. De online cursus is gericht op de 300.000 MKB-bedrijven die in Europa actief zijn. De training bestaat uit drie webinars en vijf online cursussen. De cursussen zijn ondertiteld in vijf talen (Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans). 

Naar het project 

Community of Open Online Course (COOC) – van MOOC naar COOC

MOOC ‘Food Security and Sustainability: Systems thinking and environmental sustainability’

Dit project van de Hanzehogeschool Groningen richt zich op de uitbreiding van de huidige MOOC (Massive Open Online Course) tot een COOC (Community of Open Online Course). In die community kunnen ondernemers, beleidsmakers en docenten van hoger-onderwijsinstellingen kennis en inzichten uitwisselen. 

Naar het project 

Public International Law: knowledge clips & bites

Dit project van de Universiteit Utrecht richt zich op de productie en verrijking van een aantal videoclips en ‘bites’, waarin in het Engels leerstukken van het internationaal publiekrecht worden uitgelegd. 

Naar het project 

Leading to Success, Smart Choices & Smart Tools – online cursussen voor specialisatie in een masterprogramma

Cover stimuleringsregeling Open en online onderwijs

In dit project werkt de Universiteit Maastricht aan de ontwikkeling van online cursussen voor elke specialisatie in het masterprogramma Master in Public Policy and Human Development (MPP). 

Naar het project