edubadges: nationale aanpak voor inzet van badges

Steeds meer onderwijsinstellingen wereldwijd doen ervaring op met open badges, digitale certificaten waarmee studenten aantonen dat ze bepaalde kennis en vaardigheden hebben. SURF ontwikkelt een infrastructuur waarmee Nederlandse onderwijsinstellingen edubadges kunnen uitgeven aan studenten. De dienst wordt eind 2020 gelanceerd.

Voorbeelden edubadges

Praktijkvoorbeelden

Laat je inspireren door instellingen en collega's die al eerste stappen zetten om edubadges in de praktijk toe te passen.

Tilburg University

Tilburg University heeft in het voorjaar van 2020 de eerste officiële edubadges uitgereikt aan studenten van het vak ‘consultancy skills’. De studenten ontvingen, naast de formele studiepunten, ook digitale badges.

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een van de instellingen die samen met SURF experimenteert met het inzetten van edubadges in het onderwijs. In het SURFmagazine vertelt Marijn van den Doel over zijn ervaringen.

Onderzoek door Rick West (Brigham University)

Rick West heeft een aantal maanden onderzoek gedaan naar badges en heeft in dat kader ook met de Nederlandse pilot-instellingen gesproken. In SURFmagazine geeft hij zijn perspectief hierop.

SURF Podcast: De voordelen en praktijk van edubadges

Wil je weten hoe edubadges werken en hoe je ze kunt inzetten? Onze projectmanager Janina van Hees praat hierover met internationale gasten Richard West uit Amerika en Evelien Hast uit België. Richard West is associate professor van Brigham Young University en Evelien Hast is opdrachthouder onderwijsontwikkeling Bachelor in de Verpleegkunde bij Artevelde Hogeschool. Zij werken allebei met edubadges en delen hun kennis en ervaringen in deze podcast.