eduroam: overal veilig online met je eigen account

Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van je eigen instelling. Maar ook bij alle andere instellingen die eduroam aanbieden. Op meer dan 30.000 locaties in meer dan 100 landen.

Informatiescherm in open ruimte met wifi toegangscodes

eduroam Visitor Access: wifi voor je bezoekers

Met eduroam Visitor Access maak je eenvoudig tijdelijke eduroam-accounts aan voor je bezoekers. Ze krijgen toegang tot hetzelfde veilige en betrouwbare wifi-netwerk als je eigen gebruikers. Het maakt niet uit of het om een persoon of om een grote groep gaat.

Voordeel voor bezoeker én instelling

Je ontvangt dagelijks bezoekers die toegang tot het wifi-netwerk willen. Of het nu gaat om een gastdocent, een reparateur of een grote groep bezoekers van een conferentie. Met eduroam Visitor Access geef je ze eenvoudig een wifi-verbinding met je eigen veilige en betrouwbare netwerk. Zowel jij als de bezoekers hebben daar baat bij: zij zijn niet langer overgeleverd aan onveilige gastnetwerken, en jij weet precies wie er op het netwerk zit en behoudt de controle.

Hoe werkt het?

Medewerkers van je instelling (bijvoorbeeld receptiemedewerkers) krijgen toegang tot een helder en intuïtief webportal. Hierin maken ze voor je bezoekers een tijdelijk eduroam-account aan. Als het account aangemaakt is, krijgt de bezoeker een mail of sms met zijn persoonlijke inloggegevens. De medewerker bepaalt hoelang het account actief blijft. Het account vervalt daarna automatisch.

Mogelijkheden van eduroam Visitor Access

  • Losse accounts aanmaken: je medewerkers maken voor individuele bezoekers een account aan.
  • Meerdere accounts tegelijk aanmaken: organiseer je een conferentie, maak dan van tevoren tijdelijke eduroam-accounts aan voor de deelnemers. Upload hiervoor een Excel-bestand in de webportal.
  • SMS events: bezoekers kunnen ook zelf een tijdelijk eduroam-account aanmaken. Handig als je niet weet welke bezoekers naar een evenement komen. De bezoekers sms'en een door jou aangemaakt sleutelwoord en krijgen dan meteen hun toegangsgegevens.
  • 1-day SMS: je bezoeker vraagt de toegangscodes zelf via sms op. Deze codes zijn elke dag anders. Je medewerkers hoeven in dit geval niets meer te doen.
Poster SMS events

SMS events: bezoekers sms'en een sleutelwoord en krijgen dan meteen hun toegangsgegevens.

Tarief

Als instelling betaal je niets extra voor eduroam Visitor Access. Deze dienst valt onder de basisvergoeding Infrastructuur van SURF.

Aanvragen

Je hebt geen eigen hardware of software nodig om eduroam Visitor Access te kunnen gebruiken. Aansluiten regel je heel eenvoudig in 2 stappen:

  1. vraag aan via SURFdashboard
  2. koppel via het SURFconext-dashboard

Heb je interesse in eduroam Visitor Access of wil je meer weten over de werking of de toepassingsmogelijkheden? Neem dan contact op met eva@surfnet.nl.

Unieke dienst

Wij combineren met eduroam Visitor Access nieuwe technologische innovaties en de behoefte van instellingen om bezoekers toegang te geven tot een veilig en betrouwbaar wifi. eduroam Visitor Access is een unieke dienst waar andere eduroam-landen wereldwijd met erg veel interesse naar kijken.