edusources: landelijk platform met groot aanbod van digitale leermaterialen

edusources is het platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs. Met edusources hebben docenten, bibliotheekmedewerkers en studenten op 1 plek toegang tot een divers aanbod van digitale leermaterialen. Leermaterialen worden opgeslagen en beschikbaar gesteld binnen een veilig en betrouwbaar platform van SURF.

Studenten in gesprek

edusources in de praktijk

Laat je inspireren door de mooie praktijkvoorbeelden van onderwijsinstellingen in Nederland.

Vakcommunity's delen open leermaterialen

edusources pagina community's

Diverse docenten werken samen binnen vakcommunity's om collecties open leermaterialen op te bouwen. Experts binnen de vakcommunity's Information Literacy, Urban Resilience en Sharestats vertellen over hun ervaringen, waarom delen belangrijk is én welke rol edusources speelt.

Lees de use cases

Vakcommunity's stimuleren samen leermaterialen te maken

Stimuleringsregeling is impuls voor vakcommunity's

De afgelopen jaren werken vakcommunity's aan het ontwikkelen, delen en hergebruik van open leermaterialen dankzij de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Diverse leermaterialen staan inmiddels ook op edusources.nl

Bekijk de projecten en resultaten

Docenten die geloven in open delen

multi-locatie leren

Twaalf docenten vertellen over hun ervaringen met het delen of hergebruiken van open leermaterialen. Docenten die experimenteren om te kijken wat het oplevert en anderen willen inspireren.

Bekijk de video's

Hogeschool Saxion: Een docent deelt nog liever zijn tandenborstel dan zijn leermateriaal

Open leermaterialen hebben de toekomst, geloven Heleen Hesselink en Elles Schaaphok van Hogeschool Saxion. “Docenten willen vaak wel, maar vaak zijn ze nog onzeker over allerlei standaarden waaraan open leermateriaal wellicht moet voldoen. Ze doen mee met de regeling ‘Versnellen met edusources’ om een jaar lang te experimenteren.

Lees het interview op ScienceGuide