Vacature Contentmedewerker software & cloud

Kun jij zorgvuldig en toch ook creatief productomschrijvingen maken? Lukt het jou om complexe materie te vereenvoudigen naar duidelijke taal? Word jij blij van consistente en overzichtelijk gepresenteerde teksten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werk- en denkniveau: hbo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32 - 40

Wat houdt de functie in?

SURFmarket maakt deel uit van de coöperatie SURF en is de ICT-marktplaats voor de aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Met diverse software- en cloudleveranciers zijn aantrekkelijke overeenkomsten gesloten voor deze educatieve doelgroepen. Het totale aanbod komt voornamelijk tot stand door middel van aanbestedingen voor en namens deze instellingen. Onderwijs- en onderzoeksinstellingen kunnen via de website van SURFmarket, na inlog, kennis nemen van de producten  of diensten. 

De License Desk Software & Cloud is onderdeel van het team ICT Inkoop en draagt zorg voor duidelijke contract- en productinformatie op de website van SURFmarket. De License Desk richt zich op service en delivery van de diensten en producten. Dankzij onze hulp beschikken klanten snel over de juiste informatie om de verschillende Software & Cloud producten of diensten in gebruik te kunnen nemen. De overige teamleden van team ICT inkoop zijn inkopers en contractmanagers.

Medio 2019 nemen we  een geheel vernieuwde website, mijn SURFmarket, in gebruik. Het grootste verschil in deze nieuwe website ten opzichte van de vorige is dat het accent op producten wordt gelegd in plaats van op de contractmogelijkheden. We zijn op zoek naar een collega die zich aan de slag gaat met consistente productomschrijvingen en in staat is om complexe contract- en licentievoorwaarden te vereenvoudigen voor onze aangesloten onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Er moet veel worden aangepast en de uitdaging is om dit op een herkenbare gemakkelijk leesbare wijze te doen.

Wat ga je precies doen?

 • Je verzamelt en controleert informatie over (nieuwe) producten en diensten en zorgt ervoor dat duidelijk omschreven wordt wat de toegevoegde waarde van de producten of diensten is. Hierbij houd je rekening met wat er vanuit de contractvoorwaarden kan en mag.
 • Je houdt de medewerkers van de License Desk goed op de hoogte over productupdates en contentwijzigingen.
 • Je bent alert op nieuwe releases en werkt  bestaande productinformatie bij.
 • Je voert de gegevens en wijzigingen door via het contentmanagementsysteem en een backend portal.
 • Je maakt waar nodig werkinstructies of handleidingen.
 • Je zorgt ervoor dat de juiste downloads en codes van de diverse software- en cloudproducten beschikbaar zijn voor de instellingen via het PIM (Product Informatie Managment systeem).
 • Vanuit deze spilfunctie onderhoud je veel contact met je collega’s op de License Desk, inkopers, contractmanagers, communicatieprofessionals, webredacteuren en de leveranciers.  

Wij vragen

 • hbo werk- en denkniveau, aangevuld met tenminste 3 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in een dienstverlenende ICT-omgeving
 • kennis van CMS, PIM en/of PCM systemen
 • kennis van ICT of ten minste affiniteit hiermee
 • bekend met software en cloudaanbiedersen producten
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands/ Engels)

Daarnaast ben je flexibel, stressbestendig, ga je goed om met veranderingen en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Afwachten komt in jouw woordenboek niet voor. Je bent proactief en anticipeert direct als er updates en wijzigingen zijn. Je denkt procesmatig, hebt oog voor detail en bent je bewust van consequenties bij wijzigingen in de verschillende ICT-systemen. Het stellen van prioriteiten gaat je eenvoudig af en je kunt goed samenwerken.

Wij bieden

SURFmarket biedt je een afwisselende en uitdagende baan in een moderne werkomgeving volgens de filosofie van Het Nieuwe Werken. Er zijn ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Wij zijn gevestigd vlak bij Utrecht Centraal Station (Hoog Catharijne). Je kunt rekenen op een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en ruimte voor ontwikkeling.  

Interesse?

 • Je motivatie en cv stuur je per e-mail naar SURFmarket B.V., t.a.v. Romanda Lebbink (HR Manager), e-mail: sollicitatie@surfmarket.nl
 • Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature neem je contact op met Alie Kuiper, manager licensedesk, alie.kuiper@surfmarket.nl of 088- 787 3701