News

Pilot SURF Videobellen

Doe mee aan de pilot SURF Videobellen! Het enige wat je nodig hebt, is een browser. Je maakt een linkje en deelt dit met degene(n) waarmee je een gesprek wilt voeren. Zodra je op het linkje klikt, begint het gesprek.
Pilot SURF Videobellen

Videoconferencen

Voor vergaderingen en overleg op afstand gebruiken we allemaal wel een of andere vorm van videoconferencen. Daarvoor heb je dan een gezelschap met uitsluitend gebruikers van één bepaald gebruikerssysteem nodig, of moet je eerst software downloaden en installeren, gastlicenties ontvangen, een gebruikersaccount maken (en onthouden) of een contactenlijst opstellen. En dan heb je het nog niet eens gehad over de vraag wat de applicatie met je persoonsgegevens doet…

Pilot SURF Videobellen

Gelukkig is er nu SURF Videobellen! Het enige wat je nodig hebt, is een browser die webRTC ondersteunt*. Je maakt een linkje en deelt dit met degene(n) waarmee je een gesprek wilt voeren. Zodra je op het linkje klikt, begint het gesprek. De pilot SURF Videobellen is gebaseerd op Jitsi Meet: een 100% open source, volledig versleutelde videoconference oplossing.

SURF onderzoekt de haalbaarheid in de vorm van een pilot SURF Videobellen (of kort: https://edu.nl/meet). Probeer het ook uit en stuur ons je feedback. Instellingen mogen ook meedoen aan de pilot; vraag daarvoor eerst een SURFconext koppeling aan.

Privacy

Als je SURF Videobellen gebruikt, blijf je anoniem. We slaan minimale gegevens op. De privacyverklaring voor deze pilot kun je hier vinden.

* Firefox, Chrome, Opera. Voor mobiele platforms Android en iOS is er een 3e partij Jitsi app beschikbaar.