Workshop

Hackathon Connect @ SURFconext: sluit je dienst aan op SURFconext

Heb je een dienst die je wilt aansluiten op SURFconext? Kom dan op 10 september naar de hackathon. We vertellen je over SURFconext, SAML en OIDC en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst! Vergeet dus ook je eigen laptop niet!

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
10 Sep 2019
Time
10.00-14.00 uur
Location
Kantoor SURF, Utrecht

Sluit je dienst aan!

We starten met een uitleg over wat SURFconext is, en de verschillende manieren om een dienst aan te sluiten. We gaan in op SAML en OpenID Connect (OIDC) en staan natuurlijk ook stil bij privacy en security. Na dit theoretische begin ga je zelf aan de slag. We zetten samen met jou de eerste stappen om je dienst daadwerkelijk aan te sluiten op SURFconext.

Voor wie?

Deze hackathon is bedoeld voor softwareontwikkelaars en system integrators bij instellingen en dienstaanbieders (serviceproviders) die graag hun dienst willen aansluiten op SURFconext. We richten ons vooral op de ontwikkelaars die normaal gesproken daadwerkelijk een dienst zouden aansluiten, maar het fijn vinden om de experts van SURFconext in deze hackathon bij de hand te hebben om eventuele vragen en problemen direct op te lossen.  Je moet je eigen laptop meenemen, en al enig voorwerk doen. Hierover sturen we je een bericht na je inschrijving.

Voor mensen die niet zelf een dienst daadwerkelijk op basis van SAML of OIDC koppelen, maar wel een idee willen krijgen van de theorie en mogelijkheden van SURFconext, kan het eerste deel van deze workshop leerzaam zijn.

Voorkennis nodig?

Je hebt enige technische kennis van SAML of OIDC nodig. Verder gaan we ervan uit dat je je dienst kent, en de rechten en basisvaardigheden hebt om toegang te hebben tot de dienst, eventueel benodigde software te installeren en configureren en bijvoorbeeld certificaten aan te maken. Tip: bekijk ook de webinar 'Je dienst aansluiten op SURFconext'

Voorlopig programma

09.30 uur Koffie & thee
10.00 uur Introductie SURFconext
11.00 uur Serviceproviders bij SURFconext; hoe sluit je je dienst aan, en waar moet je op letten?
11.30 uur Begin hackathon
  Lunch
14.00 uur Afsluiting