Vacature Technisch specialist security en privacy

Gebruik jij je technische internetkennis graag om beveiliging en privacybescherming naar een hoger niveau te tillen, zodat gebruikers kunnen vertrouwen op veilige ICT-voorzieningen? Wij zoeken een technisch productmanager met expertise in internetinfrastructuur, voor het onderhouden en uitbreiden van onze privacy- en securitydienstverlening.

Opleidingsniveau: hbo/wo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32 - 40

Studenten werken samen op Hogeschool

Wat houdt de functie in?

Als lid van het team Security van SURFnet zorg jij ervoor dat studenten, docenten en onderzoekers veilig en vertrouwd kunnen werken en samenwerken met behulp van ICT-voorzieningen. SURFnet levert diensten, zorgt voor kennisdeling en innoveert op het gebied van security en privacy, specifiek voor onderwijs en onderzoek.

Je bent een van de technisch productmanagers binnen het team Security en samen met de productmanagers ben je verantwoordelijk voor onze dienstverlening, waarbij jij de techniek voor je rekening neemt. Je zorgt niet alleen dat onze diensten soepel draaien, maar bouwt en test ook nieuwe diensten en breidt bestaande diensten uit met nieuwe functionaliteit. De kennis die je hiervoor nodig hebt deel je met collega’s, technische experts binnen en buiten SURFnet en uiteraard onze doelgroep; bijvoorbeeld met blogs, presentaties of workshops.

Voorbeelden van onze diensten zijn het aanvragen en beheer van domeinen en de bijbehorende DNS(SEC) infrastructuur (SURFdomeinen), filteren van e-mails op phishing, spam en virussen (SURFmailfilter), aanvragen van certificaten (SURFcertificaten), het verzorgen van VPN-verbindingen (eduVPN), stimuleren en aanjagen van cybersecurity awareness (CyberSave Yourself) en het ontwikkelen en auditen van normenkaders op het gebied van Informatiebeveiliging (SURFaudit).

Daarnaast faciliteren wij community's waarin we met experts uit de onderwijs- en onderzoeksector kennis uitwisselen over security en privacy. Allemaal met als doel de weerbaarheid op cybersecuritygebied te verbeteren.

Wat ga je precies doen?

Tot je takenpakket behoren in ieder geval:

 • technisch beheer van een of meer diensten van het team Security:
  • tactisch en strategisch aansturen van en samenwerken met de beheerpartij die het dagelijks operationeel beheer doet
  • doorvoeren van verbeteringen in de dienst, het beheer, en/of de monitoring.
  • bewaken van (technische) kwaliteitsnormen van de dienst
  • leveren van tweedelijns support aan afnemers van de dienst
  • aanleveren van (informatie voor) rapportages.
 • (door)ontwikkelen van diensten op het gebied van security en privacy
 • delen van kennis en expertise met blogs, presentaties en workshops
 • onderhouden van een relatienetwerk op gebied van security en privacy.

Wij vragen

 • minimaal een relevante hbo-opleiding, met minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • kennis van moderne internetprotocollen en van internetinfrastructuur
 • aantoonbare ervaring met securitydienstverlening
 • technische creativiteit met hart voor en ervaring met innovatie
 • ervaring met projectmatig werken en aansturen van leveranciers
 • service- en klantgerichtheid met een goed gevoel voor diplomatie en verhoudingen
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Daarnaast ben je pragmatisch, resultaatgericht en kun je zowel zelfstandig als in een team werken. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. Veel van ons werk doen we in internationale samenwerking met vergelijkbare organisaties in andere landen, zowel in Europa als daarbuiten. Het uitdragen van onze resultaten vormt een belangrijk onderdeel van ons werk, zoals het presenteren op (inter)nationale conferenties.

SURFnet biedt verder uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-businesscard 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv naar hr@surfnet.nl.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.