Vacature Technisch productmanager

Ben jij die enthousiaste en ambitieuze technisch productmanager die mee gaat bouwen aan een nieuwe infrastructuur voor het benutten van studiedata? Vind jij het leuk om nieuwe technologieën te verkennen en nieuwe diensten te ontwerpen en te realiseren? Reageer dan!

Opleidingsniveau: hbo/wo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32 - 40 uur

Studenten werken samen

Wat houdt de functie in?

SURF wil vernieuwing voor het onderwijs aanjagen. Dat doen we door samen met onderwijsinstellingen krachten te bundelen om ICT optimaal in te zetten. We experimenteren, bieden kennis en diensten en verbinden onderwijsvernieuwers in binnen- en buitenland.

Als allround technisch productmanager werk je in een multidisciplinair team aan de ontwikkeling van nieuwe (onderwijs) diensten. Samen met je collega’s uit het projectteam en experts uit de instellingen, werk je aan een nieuwe infrastructuur die het mogelijk maakt om met respect voor de privacy van studenten studiedata te gebruiken om de begeleiding van studenten te verbeteren. We staan nog aan het begin van het proces, waarin jij verantwoordelijk wordt voor het technisch ontwerp van deze infrastructuur voor het benutten van studiedata, Vervolgens draag je bij aan de realisatie en het beheer ervan. Daarbij speelt je nieuwsgierigheid naar het gebruik van data en de laatste technische ontwikkelingen en opkomende standaarden een grote rol. Je werkt nauw samen met collega’s, zoals productmanagers en communitymanagers, maar ook met leveranciers, beheerpartners en natuurlijk onze instellingen.

Wat ga je precies doen?

 • Jij ontwerpt de architectuur en formuleert de technische eisen voor de infrastructuur. Je zet hierbij je kennis over data, infrastructuren en standaarden in en je kijkt naar internationale voorbeelden.
 • Je stuurt software ontwikkelaars aan en bent het technisch aanspreekpunt voor de rest van het projectteam.
 • Je draagt bij aan de (door)ontwikkeling van standaarden voor data-uitwisseling in onderwijsprocessen en je adviseert instellingen over het toepassen van deze standaarden.
 • Je hebt affiniteit met en bij voorkeur ervaring met het gebruik van data. Je ziet de mogelijkheden van het gebruik van studiedata voor het verbeteren van het onderwijs en onderschrijft het belang van goede privacy en security hierin.

Je hebt

 • minimaal een hbo-opleiding, bij voorkeur in exacte vakken, met minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • passie voor nieuwe technologieën en concepten; je denkt in oplossingen
 • ervaring met technische innovatie op het gebied van dienstontwikkeling/IT/onderwijstoepassingen
 • ervaring met open source softwareontwikkeling in een innovatieve omgeving
 • kennis van de belangrijkste concepten, protocollen en standaarden die in gebruik zijn binnen het hoger onderwijs en learning analytics (IP, HTTP, xAPI/Caliper, LTI, LIS, SAML2, OAuth, etc.)
 • ervaring met het operationeel beheer van diensten en de bijbehorende privacy en security-eisen
 • niet alleen oog voor de technische, maar ook de organisatorische impact van onze diensten
 • ervaring met samenwerken in een multidisciplinair team
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURFnet biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Interesse?

Stuur je cv en een heldere motivatie naar hr@surfnet.nl

Meer informatie

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.