Congres
SURF Onderwijsdagen 2019 voor het mbo, hbo en wo

De SURF Onderwijsdagen 2019 voor het mbo, hbo en wo zijn op 5 en 6 november in congrescentrum 1931 in Den Bosch. De SURF Onderwijsdagen zijn dé inspiratiebron op het gebied van onderwijsvernieuwing met ICT. Dit jaar staat in het teken van het versnellen van onderwijsinnovatie. Zien we je dit jaar (weer)?

Banner ter aankondiging van de SURF Onderwijsdagen 2019

Wacky Learning Space

Op de SURF Onderwijsdagen 2019 is de Wacky Learning Space dé ruimte om met andere onderwijsvernieuwers van gedachten te wisselen over een actueel onderwerp op het gebied van onderwijsinnovatie. Met de opgedane kennis en – wellicht ook contacten – kun je binnen je eigen instelling onderwijsinnovatie verder versnellen.

Hoe werkt het?

In de Wacky Learning Space kun je een gesprek voeren, van gedachten wisselen, vragen stellen of kennisdelen over een onderwerp dat breed leeft in het onderwijsveld. De ruimte is zo ingericht dat er meerdere gesprekken over verschillende onderwerpen naast elkaar kunnen worden gevoerd. En: je hoeft je niet vooraf aan te melden, kunt altijd aansluiten.

Een deel van de gespreksonderwerpen in de Wacky Learning Space is vooraf geprogrammeerd, zie hieronder, een deel is open. Tijdens de SURF Onderwijsdagen kun je zelfs nog een onderwerp aandragen. Er is altijd ruimte voor een goed gesprek.

Onderwerpen Wacky Learning Space

Tijd Dinsdag 5 november Woensdag 6 november
Parallelsessieronde 1
11.45 - 12.15 uur
Ga in gesprek met de aanvoerders van het
Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT
Nader te bepalen
Parallelsessieronde 2
13.15 - 14.15 uur
Vraag & Antwoord met Rick West

Ga in gesprek met de Special Interest Group (SIG) Blended Learning over de knelpunten waar je binnen je instelling tegenaan loopt bij het invoeren van blended learning. Zo willen we met elkaar een vollediger beeld schetsen en tot mogelijke oplossingen komen.

Parallelsessieronde 3
14.15 - 15.50
Nader te bepalen Ga in gesprek met de nieuwe SIG Learning Spaces over innovatieve onderwijsruimtes in het hoger/middelbaar onderwijs en hoe deze ruimtes een belangrijke didactische bijdrage leveren om hedendaagse studenten belangrijke moderne vaardigheden te laten ontwikkelen.

Verschillende werkvormen

Foto mensen in gesprek in de Wacky Learning Space op de SURF Onderwijsdagen 2018

Om de gesprekken te faciliteren zijn er ervaren begeleiders aanwezig die een werkvorm bieden die het best bij het doel van het gesprek past. Dat kan gewoon een goed gesprek zijn onder het genot van een kop koffie, maar ook een brainstorm of een workshop. Laat je verrassen!

Meer informatie

Schrijf je in voor de SURF Onderwijsdagen