Congres
SURF Onderwijsdagen 2021 voor mbo, hbo en wo

ICT-vernieuwing in het onderwijs tot bloei brengen, dat staat centraal tijdens hét onderwijs- & ICT-event van het jaar: de SURF Onderwijsdagen. Op 9 & 10 november 2021 live in Den Bosch. Ben jij erbij? Schrijf je nu in.

Onderwijsdagen inschrijven

Terugblik op SURF Onderwijsdagen 2020

Bijna 700 deelnemers namen deel aan de online SURF Onderwijsdagen 2020 en volgden het programma met het thema 'Samen navigeren'. Zij hadden keuze uit 19 break-out sessies, zagen een Vlootshow, konden netwerken met partners in De Haven en er was een heus Klein Café aan de Haven om te borrelen en bij te praten met oude en nieuwe bekenden.

Hoogtepunten SURF Onderwijsdagen 2020

Duidelijk is hoezeer samenwerking en kennisdeling van belang zijn om de kwaliteit van het onderwijs te blijven (waar)borgen. En hoezeer de docent ondersteuning nodig heeft en verdient. Maar ook om de waarden waar we samen voor staan helder te krijgen. Zodat we gezamenlijk in gesprek kunnen met Big en Little Tech om de digitalisering van het onderwijs zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Minister Ingrid van Engelshoven

Minister van Engelshoven tijdens OWD20

Minister Ingrid van Engelshoven was op bezoek en onderstreepte het belang van samenwerking, zodat de docent centraal kan staan: “In een vroeg stadium de samenwerking opzoeken tussen publiek en privaat, al vanaf de eerste stap van het ontwerp”.

De minister gaf een groot compliment aan alle onderwijsprofessionals voor hun tomeloze inzet in deze bizarre tijden. “Ik besef hoe uitdagend en zwaar dat soms is. Dankzij ICT lukt het om onderwijs en onderzoek door te laten gaan." Ze sprak ook haar waardering uit voor al die docenten die aan de gang zijn gegaan met het ontwerpen van digitale lesmaterialen. Ze gaf aan dat het mooi is te zien dat docenten creatief zijn in het overdragen van kennis. En deed daarbij de oproep om dat ook open te doen en leermaterialen met elkaar te delen.

Publieke waarden en ethiek

Christien en John tijdens OWD20

Tijdens de tweede dag gingen we in gesprek met collega Christien Bok en John O’Brien. Beiden zien het belang van ethiek in het onderwijs. Niet alleen in de keuzes voor ICT middelen, maar juist ook bij het opleiden van studenten en docenten.

Zo haalt Christien Bok het waardenkader aan dat zij samen met Kennisnet-collega’s maakte: “Het is bedoeld om gezamenlijk het gesprek aan te gaan, zodat je weet over welke waarden je het eigenlijk hebt.”

John O’Brien haalt HECVAT aan, een toolkit die instellingen kunnen gebruiken in het gesprek met leveranciers van ICT-middelen en vult aan: “Institutions should focus on digital transformation hand in hand with digital ethics.”

SURF Onderwijsawards 2020

Winnaars Onderwijsawards 2020 - extra canvas

De winnaars van 2020 vlnr: Eric Slaats, Robert Schuwer, Willem van Valkenburg, Marja Verstelle en Ulrike Wild.

Vlootshow

OWD20 vlootshow - homepage

De Vlootshow was tijdens #OWD20 het podium waar gave tools, projecten en praktijkvoorbeelden werden getoond. De videopresentaties van ieder 2 minuten staan nu ook op de website. Kijk ze allemaal en laat je inspireren!

Partners

Partners OWD20

Blij met onze partners: mede door hen zijn de SURF Onderwijsdagen mogelijk gemaakt.

Studio OWD20

Online streaming partner Streaming Valley regelde de techniek voor deze studio en stelde deze kosteloos beschikbaar.

Spotify OWD20

Spotify OWD20

De afspeellijst van OWD20 met dank aan alle deelnemers.

Herbeleef de SURF Onderwijsdagen 2020

Een deel van de sessies staat online op YouTube. Bekijk de break-outsessies met interessante gasten die spreken over ontwikkelingen in AI, online proctoring en studiedata.  

Bekijk de break-outsessies

Publicaties

Blogs

Blijf op de hoogte!

Tot volgend jaar! De SURF Onderwijsdagen 2021 vinden plaats op 10 en 11 november, wederom in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Houd deze website in de gaten voor meer informatie, en volg SURF Onderwijs & ICT (met onder andere nieuws over de SURF Onderwijsdagen) op Twitter.