Vacature Medior beleidsmedewerker onderwijsinnovatie met ICT

Voor het versterken van het programmateam van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT zoeken wij een medior beleidsmedewerker.

 • Werk- en denkniveau: hbo/wo
 • Locatie: Utrecht
 • Aantal uren: 24 uur
 • Sluitingsdatum: 28 februari 2021

Wat houdt de functie in?

Binnen het Versnellingsplan wordt in acht zones gewerkt aan versnelling van onderwijsinnovatie met ICT. De thema’s lopen uiteen van flexibilisering van het onderwijs tot docentprofessionalisering en aansluiting op de arbeidsmarkt. Het aantal concrete resultaten en producten dat vanuit de versnellingszones, bestaande uit medewerkers van hogescholen en universiteiten, wordt opgeleverd neemt toe nu het Versnellingsplan twee jaar onderweg is. Deze resultaten en producten landen bij de instellingen, maar hebben ook beleidsmatige en strategische impact op landelijk niveau. Daarom zoeken we een beleidsmedewerker die het programmateam ondersteunt bij beleidsmatige zaken over de thema’s van het Versnellingsplan heen.

Het programmateam bestaat uit collega’s van SURF, de VSNU en de VH, die in gezamenlijkheid verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing en ondersteuning van het Versnellingsplan. Het programmateam vormt de schakel tussen de versnellingszones, de stuurgroep van het Versnellingsplan en VSNU, VU en SURF.

Over het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT is een samenwerking van de VSNU, VH en SURF waar door onderwijsinstellingen zelf wordt gewerkt aan de kansen die digitalisering het hoger onderwijs in Nederland biedt. De missie van het Versnellingsplan is om binnen de eigen instelling én in samenwerking met andere universiteiten en hogescholen, ruimte te creëren om substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering in het hoger onderwijs in Nederland. Het vierjarig programma loopt van 2019 tot 2022. Binnen de zones zijn ruim 100 leden actief namens hun instelling.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent een proactieve, op samenwerking gerichte beleidsmedewerker, die breed geïnteresseerd is in de ontwikkelingen met betrekking tot onderwijsinnovatie met ICT.
 • Je maakt je nieuwe onderwerpen snel eigen, bent analytisch en kunt snel tot de kern komen.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s in het programmateam. In overleg met hen stel je notities op voor de stuurgroep van het Versnellingsplan, bereid je bijeenkomsten voor en organiseer je studentbetrokkenheid bij het Versnellingsplan.
 • Je volgt de nationale en internationale ontwikkelingen rond onderwijsinnovatie met ICT en vertaalt die ontwikkelingen naar kansen voor het Versnellingsplan.
 • Bij vraagstukken vanuit de zones die op strategisch/bestuurlijk niveau liggen, stem je samen met het programmateam af hoe deze verder gebracht kunnen worden binnen de VH en de VSNU en help je in de voorbereiding voor agendering en bestuurlijke besluitvorming.

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding op hbo of wo-niveau;
 • Enkele jaren ervaring als beleidsmedewerker of projectmedewerker in het hoger onderwijs;
 • Affiniteit met onderwijsinnovatie met ICT;
 • Je bent organisatiesensitief en politiek geëngageerd;
 • Je werkt zelfstandig, durft ook ongevraagd advies te geven en houdt van een dynamische werkomgeving waarin elke dag weer iets nieuws gebeurt;
 • Je houdt ervan om samen te werken en je kunt gemakkelijk overweg met veel verschillende mensen.

Wij bieden

Een tijdelijke aanstelling van 0,6 fte voor de periode van 1 april 2021 tot en met 31 december 2022 bij SURF. Zowel een payroll contract als detachering vanuit een onderwijsinstelling behoren tot de mogelijkheden.

De meeste werkzaamheden kunnen vanaf een thuiswerkplek worden verricht. Indien de omstandigheden het weer toelaten is je standplaats bij SURF in Utrecht. SURF biedt je afwisselend en uitdagend werk in een moderne werkomgeving volgens de filosofie van Het Nieuwe Werken. SURF is gevestigd vlakbij Utrecht Centraal Station (Hoog Catharijne).

Interesse?

Stuur uiterlijk 28 februari je CV en een heldere motivatie naar sollicitatie@surf.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Josephine Verstappen, lid van het programmateam van het Versnellingsplan: verstappen@vsnu.nl of 06-12209014.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.