Workshop

Cloud Governance Workshop

Wat komt er op jou en je organisatie af als je migreert naar de cloud? En hoe blijf jij in control? Tijdens deze workshop geven we je inzicht en handvatten hoe je een cloudtransformatie oppakt. Weolcan en SURF organiseren de workshop.

Medewerkers instelling
15 Apr 2021
Time
13.00 - 17.00 uur
Location
online

Inhoud workshop

In deze workshop leer je hoe je de uitdagingen van een digitale transformatie kunt aangaan . Hiervoor nemen we de Cloud Governance Framework als basis. Dit is een methode die je handvatten geeft om goed beargumenteerde keuzes te maken bij een cloudtransformatie bij je instelling en helpt je om de organisatie stapsgewijs naar het gewenste cloudvolwassenheidsniveau te brengen. Daarnaast besteden we aandacht aan het ontwikkelen van je eigen Cloud Center of Expertise (CCoE), dat een belangrijke taak heeft bij de realisatie van de cloudtransformatie.

Aan het einde van deze workshop heb je een goed inzicht in wat je moet doen om bedrijfsapplicaties en bedrijfsprocessen te transformeren naar de cloud. Je snapt ook wat er komt kijken bij informatievoorziening vanuit ondersteunende processen en de inrichting of aanpassing ervan.

Voorkennis

Deelnemers aan deze training hebben een conceptuele kennis van cloudtechnologie, IT-beheer en IT-besturingsprocessen.

Voor wie? 

Deze training is voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp cloud, maar de training is met name bedoeld voor:

  • IT-directeuren die hun organisatie willen transformeren naar een digital enterprise.
  • Beslissers die waarde voor de business willen creëren en met behulp van een cloudstrategie de innovatie willen versnellen.
  • IT-managers of IT-consultants belast met de sourcingstrategie bij een digitale transformatie.
  • Beleidsmakers en projectmanagers op IT-gebied.
  • Chief information officers, IT-architecten, informatiemanagers, inkopers en juristen.

Programma

Na een beknopte inleiding nemen we het Cloud Governance Framework door. Hierna gaan we interactief verder en bespreken we welke vragen over cloudtechnologie instellingen tegen komen in hun eigen organisatie en wat de grootste uitdagingen zijn. We ontdekken dat het uitwerken van een concrete value case een goede start is.

Inschrijven en annuleren

Alleen aan SURF deelnemende organisaties kunnen deze bijeenkomst bijwonen. Aanmelden is niet vrijblijvend; lees de annuleringsvoorwaarden van SURF-bijeenkomsten. Voor deze workshop geldt een inschrijfmaximum van 15 deelnemers. Als de workshop vol is, kom je op de wachtlijst.