News

Eerste mbo-instellingen sluiten aan op SURFsoc

ROC van Twente en Summa College zijn begonnen met het aansluiten op SURFsoc, het SURF Security Operations Centre dat in januari is gelanceerd. Het Nederlands onderwijs en onderzoek heeft SURFsoc opgericht in samenwerking met SURF. SURFsoc heeft als doel een cyberveiliger toekomst te creëren voor de hele sector.

Na andere deelsectoren, nu ook mbo aangesloten

Naast de aansluiting van het ROC van Twente en Summa College, vinden gesprekken plaats met diverse andere mbo-instellingen. Het laat het belang zien dat het mbo hecht aan cyberveiligheid. Eerder sloten al meerdere onderwijs- en onderzoeksinstellingen aan, waaronder hbo-instellingen, universiteiten en een Universitair Medisch Centrum.

Belang van sectorbrede cybersecurity

In 2020 is gestart met het inrichten van een sectorbreed Security Operations Centre (SOC) bij SURF. De directe aanleiding was de ransomware-aanval op Universiteit Maastricht eind 2019. Enkele opvallende cybersecurity-incidenten dit jaar onderstrepen de groeiende behoefte aan samenwerking en kennisdeling op het gebied van cybersecurity bij de instellingen.

Meer informatie