Vlootshow SURF Onderwijsdagen 2020

Tijdens de Vlootshow steken onderwijsinstellingen, het Versnellingsplan, leveranciers en SURF van wal met korte videopresentaties van 2 minuten. Laat je inspireren! De vlootshow is het podium waar je gave tools, projecten en praktijkvoorbeelden ontdekt.

OWD20 vlootshow - homepage

Ethiek

Leuk die digitalisering maar we moeten wel alert blijven!

Verantwoord gebruik van XR

Universiteit Leiden

Extended reality (XR) wordt steeds vaker in het onderwijs ingezet. Nu de technologie een vlucht neemt, is er behoefte aan de ontwikkeling van kennis, tools en richtlijnen voor implementatie. Het is hoog tijd dat de onderwijswereld een vormende rol gaat spelen bij de verdere ontwikkeling van XR. Het Centre for Innovation is begonnen met het verzamelen van kennis en het opstellen van tools en richtlijnen voor het gebruik van XR in het onderwijs. Alleen door middel van een brede discussie kunnen we het gebruik van XR in de juiste paden leiden, zodat academische waarden en kwaliteit geborgd zijn.


Tools over Tools

Barend Last (Maastricht University)

Word jij weleens omver geblazen door de veelheid aan handige tools voor onderwijs? Zie je net als ik soms door de bomen het bos niet meer? Dat is precies de reden geweest dat wij bij de Universiteit Maastricht iets hebben gemaakt om je daarbij te helpen: de Teacher Tool Wheel en de Student Tool Box. In deze 2 tools over tools hebben we alle handige apps geïndexeerd op basis van hun gebruik. Dus in plaats van een app als vertrekpunt, beginnen we met wat je nu eigenlijk precies wil doen. Kijk je even mee? Contact: barend.last@maastrichtuniversity.nl

Het Ethiekkompas

Kennisnet

Het Ethiekkompas van Kennisnet helpt je een ethische afweging te maken bij digitalisering in het het onderwijs. Met hulp van dit instrument kunnen onderwijsinstellingen digitale technologie sturen vanuit publieke waarden, in plaats van dat de technologie het onderwijs stuurt. Meer informatie


Fix je privacy

Bits of Freedom

Fix je privacy is de online privacytoolbox van Bits of Freedom. Neem voor meer informatie contact op met Esther via esther@bitsoffreedom.nl of kijk op de website.