Faciliteer het versturen van grote bestanden voor je instelling met SURFfilesender

Vraag SURFfilesender aan zodat medewerkers en studenten van je instelling (zeer grote) bestanden veilig kunnen versturen en ontvangen.

Twee studentes met laptop op schoot op een bankje

SURFfilesender: voor elk bestandsformaat

Met SURFfilesender kunnen onderzoekers, medewerkers en studenten zeer grote bestanden versturen en ontvangen via hun webbrowser, zonder extra software of plug-ins. SURFfilesender is gekoppeld aan SURFconext, zodat de verzender eenvoudig kan inloggen met zijn instellingsaccount. De ontvanger heeft geen account nodig. De verzender kan ook mensen zonder account uitnodigen om bestanden te versturen.

Voor elk bestandsformaat

Bij SURFfilesender kunnen te versturen bestanden groter zijn dan bij verzending via soortgelijke (commerciële) diensten, e-mail of FTP. Bijvoorbeeld bestanden met onderzoeksgegevens zoals genoomsequenties of astronomische waarnemingen, maar ook andere soorten data van docenten, onderzoekers en studenten. Maar SURFfilesender is ook geschikt voor kleinere bestanden, zoals (vertrouwelijke) rapporten.

Veilig en vertrouwd

SURFfilesender is ideaal voor de overdracht van gevoelige gegevens, zoals medische informatie, HR-gegevens, persoonlijke informatie of onderzoeksgegevens binnen de gezondheidssector. Veiligheid en privacy zijn gewaarborgd, omdat we zeer vertrouwelijk omgaan met je bestanden. Alle servers staan in Nederland staan en vallen dus onder Europese privacywetgeving. Bovendien kun je de informatie versleutelen met end-to-endencryptie, dan is het technisch onmogelijk voor anderen dan de verzender en de ontvanger om de bestanden in te zien. Gebruikers geven de ontvanger een wachtwoord, bijvoorbeeld telefonisch of per sms om de verzonden bestanden te kunnen openen. Zo bepaalt de gebruiker zelf wie toegang heeft tot privacygevoelige bestanden.

Tarieven en aanvragen

Als je aangesloten bent op SURFnet, betaal je als instelling niets extra voor SURFfilesender, want deze dienst valt onder de vaste aansluitvergoeding. Vraag de dienst vandaag nog aan via het SURFdashboard.

Dit is een optionele SURF-dienst.