Vlootshow SURF Onderwijsdagen 2020

Tijdens de Vlootshow steken onderwijsinstellingen, het Versnellingsplan, leveranciers en SURF van wal met korte videopresentaties van 2 minuten. Laat je inspireren! De vlootshow is het podium waar je gave tools, projecten en praktijkvoorbeelden ontdekt.

OWD20 vlootshow - homepage

Flexibilisering

Studeren op een andere plek of verschillende instellingen kan worden vereenvoudigd door digitalisering.

Studentenmobiliteit met eduID

Peter Clijsters (SURF)

eduID helpt bij het realiseren van flexibel onderwijs en een leven lang ontwikkelen. eduID is een digitale identiteit, onafhankelijk van een instelling. Hiermee kan de student eenvoudig terecht bij elke onderwijsinstelling. Daarnaast helpt het instellingen met de administratieve en logistieke uitdagingen van flexibieler onderwijs. eduID is nog volop in ontwikkeling. Wil je meedoen? Ga dan naar de website of neem contact op met peter.clijsters@surf.nl.


edubadges: Ready, Collect, GO!

SURF

edubadges is het platform voor digitale certificaten voor het Nederlandse onderwijs. Met een edubadge geef je studenten of werkenden een bewijs van opgedane kennis en vaardigheden. Een edubadge verstrek je digitaal binnen een veilig en betrouwbaar platform van SURF. Meer informatie


Doorpakken op digitalisering

saMBO-ict

Op elk thema van het programma Doorpakken op digitalisering werkt een team aan de realisatie van de ambities die voortkomen uit de digitaliseringsagenda mbo. De thema’s van het programma zijn: Leven lang ontwikkelen, Digitaal burgerschap, Regie op leermiddelen, Eigen dossier, Onderwijslogistiek, Data-ondersteund onderwijs, Docentondersteuning en Innovatie stimuleren. Inmiddels doen al 30 mbo-instellingen mee. Wil jij ook meedenken en vooral ook meedoen op een van deze thema’s namens jouw school? Meld je dan bij de programmamanager Manon Geven: manon.geven@sambo-ict.nl. Meer informatie


Toekomstbeelden van flexibel onderwijs

Sandra Beugel (CINOP), Hanze Hogeschool

Coronatijd of niet, het onderwijs staat niet stil. Juist nu is de behoefte aan gemeenschappelijke beelden en een krachtige aanpak rondom flexibilisering van onderwijs groter dan ooit. Daarom heeft de Hanzehogeschool Groningen samen met CINOP een toolbox flexibel onderwijs ontwikkeld. Animaties, een online kaartenset herontwerp en een visuele praatplaat flexibel onderwijs. In deze korte clip nemen we jullie mee in de aanpak en delen we de opbrengsten. Daarmee hopen we de deelnemers inspiratie te geven hoe zij, ook in tijden van werken op afstand, in nauwe samenwerking tot praktische tools kunnen komen die teams helpen om, passend bij hun behoeften, oplossingen voor hun flexibiliseringsvragen te vinden. Meer weten? Mail naar Betsy Edens (b.edens@pl.hanze.nl) of Sandra Beugel (sbeugel@cinop.nl).


Tool SAME: Study Abroad Monitoring and Evaluation

Henk Poppen (HAN)

Voor meer informatie neem contact op met Henk Poppen, via h.poppen@han.nl.