Flipping the classroom: hulp bij het maken van jouw plan

Wil je ook beginnen met flipped classrooms? De online module Flipping the classroom helpt je bij de organisatie van het online deel. Met 9 praktijkvoorbeelden krijg je tips om een plan van aanpak te maken. Je volgt deze module zelfstandig of samen met een coach en andere ict- & onderwijsadviseurs.

Twee studenten in een open hal met een laptop

Doe inspiratie op en werk je eigen plan uit

Bij de flipped classroom bestuderen je studenten uitleg in eigen tijd. De tijd in de klas gebruik je voor discussies, het beantwoorden van vragen, voor verdieping en verwerkingsopdrachten. In deze online module krijg je als ict- en onderwijsadviseur een overzicht van hoe verschillende docenten of opleidingen het online deel van een flipped classroom hebben ingericht. Je oriënteert je op de meerwaarde die 'flipped classrooms' kunnen bieden in jouw onderwijsorganisatie. In de online module geven we inspirerende voorbeelden van hogescholen en universiteiten. Je doet inspiratie op bij 9 projecten die wij in de afgelopen jaren hebben ondersteund in de stimuleringsregeling open en online onderwijs. Met deze voorbeelden maak je je eigen start voor een voorstel om flipped classrooms een plek te geven in jouw onderwijspraktijk.

Voor wie?

Wil je als ict- & onderwijsadviseur (mbo, hbo, wo) het onderwijs in kleine of grote mate herzien? Dan is deze online module ideaal voor jou. Ook als je docent bent, kun je met de online module werken. Je krijgt dan vooral inzicht in wat er komt kijken bij het realiseren van online onderwijsmaterialen. Je krijgt geen concreet stappenplan om je eigen les te ‘flippen’.

Online module zelfstandig gebruiken

Je doorloopt deze module individueel, in je eigen tempo en op je eigen moment. Een paar keer per jaar kun je de module ook in een groep doorlopen, samen met een coach. Heb je interesse? Ga aan de slag met de online module of neem contact op met Annette Peet.