HBO Kennisbank: gebruik publicaties voor je lesmateriaal of onderzoek

In de HBO Kennisbank vind je meer dan 60.000 publicaties van lectoren, docent-onderzoekers en studenten van hogescholen. Denk aan artikelen, onderzoeksrapporten en scripties. Hergebruik ze om je eigen onderzoek of onderwijs te verbeteren. Natuurlijk kun je ook je eigen werk uploaden, om anderen te inspireren.

Open bibliotheek met hele hoge boekenwand en werkende studenten

Laat je inspireren door de publicaties van anderen

Je start met een nieuw onderzoek, of je bent een cursus aan het ontwerpen. Daar kun je wel wat inspiratie bij gebruiken. Grasduin door de HBO Kennisbank en ontdek welke publicaties er al verschenen zijn over jouw onderwerp.

Meer dan 50.000 publicaties.
Direct en gratis te bekijken.
Ruim aanbod vakgebieden.

Makkelijk zoeken naar open access publicaties

Ga naar hbo-kennisbank.nl en start met zoeken in de meer dan 50.000 publicaties van lectoren, onderzoekers en studenten van hogescholen. Dit zijn bijvoorbeeld artikelen, onderzoeksrapporten en scripties. Veelal open access beschikbaar! De HBO Kennisbank is trouwens voor iedereen gratis te raadplegen; je hoeft niet verbonden te zijn aan een hogeschool.

Deel ook je eigen werk met de community

Voor elkaar, door elkaar: heb je zelf een mooi artikel geschreven, schroom dan niet om het toe te voegen aan de HBO Kennisbank. Daarvoor moet jouw hogeschool wel deelnemen aan de HBO Kennisbank. Bekijk welke hogescholen deelnemen. Daar vind je ook contactgegevens van degene die je verder kan helpen om je eigen werk te delen.

Tarieven

De tarieven voor deze dienst vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).