Terugblik HO-link conferentie 2017: hoge opkomst en gevarieerd programma

28 JUN 2017

Op 15 en 16 juni organiseerden SURF, Stichting Studielink en DUO De HO-link conferentie 2017 in Noordwijkerhout. Deze tweedaagse conferentie met het thema Connect! was met ruim 600 bezoekers goed bezocht. Bezoekers konden kiezen uit een divers en gevarieerd programma. Heb je de HO-link gemist of wil je iets terugzoeken? Lees dan deze terugblik.

Thema: Connect!

Het thema van De HO-link conferentie 2017 was Connect! Tijdens deze editie van de HO-link stond de mens achter de onderwijsondersteuning en het verbinden van mensen centraal.

Keynotes over verbinden van gegevens en zorg voor mensen

De keynotesessies van onder andere Hans Schutte en Dimitri Tokmetzis, zetten de toon voor het beter verbinden van de enorme hoeveelheid beschikbare gegevens van studenten (en medewerkers). Lesage Munyemana, vluchtelingenstudent, sprak over de cruciale rol van het onderwijs in het integratieproces. Monique Hamer hield een pleidooi voor cohesie en zorg voor de medewerker en pedagoog Pedro de Bruyckere liet zien dat er in feite niets verandert: ook in een bijna virtuele wereld, heeft de jeugd behoefte aan aandacht en zelfstandigheid.

Gevarieerd programma en bruisende leveranciersmarkt

Bezoekers konden kiezen uit een divers en aantrekkelijk programma met zo’n 40 parallelsessies. Nieuw dit jaar waren de inspiratiecafé’s en rondetafelsessies die druk werden bezocht. De leveranciersmarkt bruiste, vooral tijdens het gezamenlijke ‘connect’-ontbijt. Ook was er veel ruimte voor goede gesprekken op één van de themapleinen.

HO-link terugkijken?

Wil je de HO-link conferentie van 2017 terugkijken? De video’s van alle keynotes en de presentaties vind je terug op holinkgemist.nl. Hier lees je ook het verslag en vind je een aantal sfeerimpressies. Let’s stay connected!

Laatste wijziging op 05 jul 2017