SURFmarket 3.0

SURF ontwikkelt in dit project een nieuwe generatie van het portal Mijn SURFmarket. Via deze ICT-marktplaats heeft het Nederlandse onderwijs en onderzoek toegang tot een breed palet van diensten en producten waarvoor toegankelijkheid, het gebruiksrecht en de betrouwbaarheid geborgd zijn.

ICT-marktplaats

SURFmarket is de ICT-marktplaats waarmee SURF een uitgebreid portfolio van software, clouddiensten en content toegankelijk maakt voor het onderwijs en onderzoek. De producten en diensten in het portfolio worden geleverd door leveranciers en uitgevers uit een zeer breed scala van werkgebieden; van bedrijfsvoering, tot onderwijsondersteuning en wetenschappelijk onderzoek. SURFmarket biedt deze producten en diensten aan via gespecialiseerde portals voor studenten en medewerkers (SURFspot) en voor professionals binnen de instellingen (via Mijn SURFmarket).

Ontwikkeling ICT

Het ICT-veld voor de leden van SURF is sterk in beweging. De producten en diensten vernieuwen en ook de manier waarop deze diensten worden gebruikt, verandert snel. De beweging naar de Cloud is onomkeerbaar en flexibel gebruik steeds meer de standaard. SURF speelt in op deze ontwikkelingen zodat instellingen gebruik kunnen blijven maken van de beste oplossingen. Om flexibiliteit te kunnen bieden, is soepele en intensieve samenwerking noodzakelijk tussen SURF en zijn leden, tussen SURF en de aanbieders van deze diensten en tussen de werkmaatschappijen onderling.

Mijn SURFmarket: een volgende stap

In dit project vernieuwen we de voor- en achterkant van het huidige Mijn SURFmarket waarmee een nieuwe generatie van dit portal gecreƫerd wordt. Hiermee zet SURF een volgende stap in het ondersteunen van instellingen met de juiste ICT-middelen. Het nieuwe portal van Mijn SURFmarket:

  • maakt het makkelijker voor instellingen om producten en diensten af te nemen voor hun studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers.
  • maakt het eenvoudiger voor studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers om producten en diensten te gebruiken.
  • verbetert de informatie die beschikbaar is zodat duidelijk is welke voorwaarden gelden. Door de relevante informatie over gebruiksvoorwaarden, (onderwijs)standaarden, juridische vereisen en rechtmatigheid gepersonaliseerd samen te brengen, verbetert SURFmarket transparantie voor gebruikers en inkopers.

Gezamenlijke ontwikkeling

Het nieuwe portal Mijn SURFmarket maakt nieuwe diensten mogelijk en ondersteunt andere manieren van gebruik. Samen met de leden zoekt SURF naar die innovaties die het beste passen en die het meeste waarde opleveren. Daarvoor werkt SURF in dit programma samen met instellingen en aanbieders.

Status
Lopend
Begindatum
28 apr 2017
Laatste wijziging op 09 apr 2018