Proeftuin voor onderwijs

Binnen de Proeftuin experimenteren we met nieuwe ICT-technologieën om onderwijs op maat te stimuleren, zodat onderwijs beter aansluit bij de leerbehoeften van de individuele student. De Proeftuin is er voor studenten, docenten en anderen die betrokken zijn bij ICT en onderwijsinnovatie en interesse hebben om te experimenteren en kennis te delen.

Experimenteren met nieuwe technologieën

In de Proeftuin voor onderwijs is ruimte voor het begin van innovatie. Technologieën die zichzelf (in het onderwijs) nog niet bewezen hebben, en nieuwe innovatieve ideeën die nog uitgewerkt moeten worden krijgen een podium in de Proeftuin. Samen met studenten en docenten experimenteren we op kleinschalige en laagdrempelige wijze met die nieuwe technologieën en innovatieve ideeën en verkennen we de mogelijkheden.

Experimenten binnen de Proeftuin

Binnen de Proeftuin voor onderwijs hebben we in 2015 en 2016 samen met diverse instellingen geëxperimenteerd met nieuwe technologiën. De kennis en ervaringen zijn gedeeld via blogs op het SURF Innovatieblog.

Innovation Challenge 2016/2017

Met de Innovation Challegen wil SURFnet een impuls geven aan innovatie in het onderwijs. De tweede Innovation Challenge is gericht op innovatielabs. De jury koos uit 58 voorstellen 5 winnaars: Erasmus Universiteit Rotterdam, Fontys Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Universiteit Leiden. Zij ontvangen een geldbedrag van maximaal 20.000 euro en krijgen tot en met juni 2017 de tijd om hun experiment uit te voeren. Lees meer over de experimenten die zijn ingediend.

Community innovatielabs

SURFnet is een LinkedIn-groep gestart voor professionals die werkzaam zijn bij innovatielabs van onderwijsinstellingen. De groep is bedoeld om kennis en expertise te delen op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT.  Samen verkennen en experimenteren we met nieuwe innovatieve toepassingen van technologieën in het onderwijs. We willen een netwerk opbouwen om kennis en ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en waar mogelijk met elkaar samen te werken om onderwijsinnovatie met ICT naar een hoger plan te tillen. Interesse? Meld je dan aan voor de LinkedIn-groep Innovatielabs voor onderwijsinnovatie met ICT.

Meer informatie

Status
Lopend
Begindatum
04 jun 2015