Digitaal toetsen

Als studenten en docenten altijd en overal toegang krijgen tot een diversiteit aan toetsmaterialen, vergroot dat de mogelijkheden om het onderwijs flexibel en persoonlijk in te richten. SURF wil het ontwikkelen en delen van toetsmateriaal via gezamenlijke toetsbanken stimuleren.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken

Ontwikkelen en delen van toetsen

SURF wil instellingen helpen om toegang tot toetsmateriaal te organiseren voor studenten en docenten. Als studenten vaak tussentijdse toetsen kunnen maken, geeft dat hen en hun docenten, inzicht in hun studievoortgang. Wanneer instellingen samenwerken aan het ontwikkelen van vragen, kunnen grote itembanken worden aangelegd die regelmatig formatief toetsen makkelijk maken. Daarvoor is het wel nodig om samen te werken aan toetsitembanken om gezamenlijk te kunnen beschikken over grote hoeveelheden toetsitems.

Toetsitembanken

Voor het aanbieden van formatieve toetsen zijn wel veel toetsvragen nodig. Grote itembanken waaraan docenten van verschillende instellingen bijdragen maken dat mogelijk. Er zijn al succesvolle voorbeelden van gezamenlijke toetsbanken. In 2017 maken we een werkboek voor docenten die gezamelijk een itembank willen opzetten, met aandacht voor de organisatorische en de technische kant.

Meer informatie

Status
Lopend
Begindatum
01 jan 2015
Laatste wijziging op 31 mei 2017