Digitale leeromgeving

Experimenteer met integratie in de SURF demo-omgeving

De digitale leeromgeving van de toekomst ontwikkelt zich steeds meer richting een modulair systeem, waarin tools en applicaties makkelijk te integreren en uit te wisselen zijn. SURF onderzoekt samen met instellingen en leveranciers hoe dit in de praktijk werkt, in de experimenteerinfrastructuur van een modulaire omgeving.

Handvatten om de digitale leeromgeving te vernieuwen

Hoe zorg je als instelling dat je met je digitale leeromgeving flexibel in kan blijven spelen op de steeds wisselende behoeftes van docenten en studenten? Dat kan met een leeromgeving waarin verschillende onderdelen eenvoudig geïntegreerd kunnen worden, zodat docenten en studenten zelf kunnen kiezen welke applicaties ze willen gebruiken. SURF biedt instellingen handvatten waarmee zij hun leeromgeving kunnen vernieuwen en daardoor (technisch) in staat zijn persoonlijk en flexibel onderwijs aan te bieden.

Pilots: integratievraagstukken en standaarden centraal

In de SURF demo-omgeving kunnen een aantal instellingen en leveranciers door het gebruik van standaarden experimenteren met integratie en uitwisseling van gegevens tussen verschillende diensten. Op de Challenge day presenteren zij hun ervaringen. Voor de Challenge day in 2018 heeft een aantal leveranciers hun applicatie geschikt gemaakt voor het uitwisselen van gegevens met andere onderwijsapplicaties. Zij hebben hiervoor LTI-standaard ge├»mplementeerd en getest in de demo-leeromgeving van SURF. Een overzicht van de geleerde lessen van 2018 zijn gebundeld in deze publicatie.                          

Meer informatie

Status
Lopend
Begindatum
01 jan 2015
Laatste wijziging op 05 feb 2019