SURF Onderwijsawards

Onderwijsinnovatie met ICT lukt alleen dankzij de inzet van mensen. Mensen die het onderwijs vernieuwen met de inzet van ICT en het zo naar een hoger plan tillen. SURF wil de inspanningen erkennen van deze changemakers, die het verschil maken binnen hun onderwijsinstelling. Daarom reikten we voor de tweede keer de SURF Onderwijsawards uit.

And the winners are…

v.l.n.r. Pieter Cornelissen, GJ van Pijkeren (partner Hester Jelgerhuis), Paul Rullmann, Felienne Hermans en Jacco Jasperse

Tijdens de SURF Onderwijsdagen 2017 zijn Jacco Jasperse, Felienne Hermans, Hester Jelgerhuis (postuum) en Pieter Cornelissen geëerd voor hun bevlogenheid, creativiteit en leiderschap. Alle 4 zijn zij volgens collega’s degenen die meer dan anderen het onderwijs naar een hoger plan tillen en vernieuwen met de inzet van ICT. Zij hebben een trofee ontvangen uit handen van Paul Rullmann, voorzitter van SURF en juryvoorzitter van de SURF Onderwijsawards.

Pieter Cornelissen – Bestuurder

Pieter Cornelissen werkt bij Hogeschool Utrecht met hart en ziel aan onderwijsinnovatie. Hij heeft een HU-visie op onderwijs ontwikkeld en leidt het innovatieprogramma dat verandering in het onderwijs bewerkstelligt. Pieter is een visionair wiens kracht het is om draagvlak te creëren voor zijn plannen voor innovatief onderwijs. Bekijk de video en lees meer over zijn bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Jacco Jasperse - ICT- en onderwijsprofessional

Als CIO bij HZ University of Applied Sciences werkt Jacco Jasperse aan het concept gepersonaliseerd onderwijs. De basis hiervoor ligt in de juiste ICT-oplossingen: niet één groot onderwijsinformatiesysteem maar losse componenten die goed met elkaar integreren. Om zijn plannen te realiseren is Jacco steeds in dialoog met gebruikers. Bekijk de video en lees meer over zijn bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Hester Jelgerhuis – Onderwijsadviseur

Hester Jelgerhuis (1975-2017) was een bevlogen voorvechter voor open onderwijs. Onder andere met haar activiteiten binnen de special interest group Open Education kreeg ze open onderwijs op veel plekken op de agenda. Met haar leiderschap inspireerde en verbond ze grote groepen mensen. Bekijk de video en lees meer over haar bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Felienne Hermans – Docent

Felienne Hermans is docent software engineering en wetenschapper aan de TU Delft en zet zich daarnaast in voor programmeeronderwijs aan zoveel mogelijk kinderen. Ze ontwikkelde daarvoor onder andere een aantal MOOC's. Felienne is een inspirator en altijd op zoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden om verder te komen. Bekijk de video en lees meer over haar bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Over de SURF Onderwijsawards 2017

Alle inzendingen zijn beoordeeld door een jury, bestaande uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Christien Bok (programmamanager Onderwijsinnovatie met ICT, SURF) en de drie winnaars van 2016 Farshida Zafar (EUR), Jan Haarhuis (UU) en Anka Mulder (TU Delft).

Winnaars SURF Onderwijsawards 2016

Tijdens Dé Onderwijsdagen 2016 zijn Farshida Zafar, Jan Haarhuis en Anka Mulder geëerd om hun inzet, creativiteit en professionaliteit. Bekijk de video’s en lees meer over hun bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Laatste wijziging op 08 nov 2017

Meer informatie