Enlighten Your Research

Enlighten Your Research (EYR) is een project dat wetenschappers uit alle wetenschapsgebieden helpt een boost te geven aan hun onderzoek. Deelnemers aan EYR doen onderzoek waarbij de verwerking en analyse van zeer grote hoeveelheden wetenschappelijke data cruciaal is.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Ga naar de website van Enlighten Your Research.

Voor wie?

Kan ICT hét verschil maken voor jouw onderzoek? Je wil bijvoorbeeld grote hoeveelheden data veilig en snel versturen. Of berekeningen die op een ‘normale’ pc weken, maanden of jaren duren, in een paar dagen of weken doen. Data-intensief onderzoek is in steeds meer disciplines aan de orde van de dag. Enlighten Your Research is er niet alleen voor de exacte en technische wetenschappen of medische en levenswetenschappen, maar zeker ook voor de geestes- en sociale wetenschappen.

Voordelen

Het project Enlighten Your Research adviseert en ondersteunt onderzoekers bij het vinden en volgen van de juiste weg binnen de mogelijkheden die verscheidene geavanceerde technologieën bieden. Grote uitdagingen worden zo kleine uitdagingen. Je kan bijvoorbeeld meer met je data doen in minder tijd.
Deelname aan EYR biedt daarnaast een breed wetenschappelijk platform voor de zichtbaarheid van je onderzoek. We promoten jouw onderzoek via nieuwsberichten en een artikel. Ook kijken we samen naar het verzorgen van presentaties bij jouw instelling en bij grote onderzoeksevenementen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Eerdere edities Enlighten Your Research

  • 2015: Enlighten Your Research Global, kijk voor meer informatie op de website www.enlightenyourresearch.net
  • 2013: De 4e editie van EYR nodigde onderzoekers uit voorstellen in te dienen waarbij grote hoeveelheden data de uitdaging vormden.
  • 2011: Tijdens EYR3 lag de focus op het gebruik van lichtpaden, en de e-infrastructuur in bredere zin, door met andere infrastructuurpartners samen te werken.
  • 2009: EYR2 had tot doel het gebruik van dynamische lichtpaden te stimuleren.
  • 2007: Tijdens EYR1 konden onderzoekers een voorstel indienen waarbij gebruikgemaakt werd van een of meer vaste lichtpaden (nationaal of internationaal).

Lees meer over de winnaars van eerdere edities en bekijk de juryrapporten.

Logo Enlighten Your Research Global

Partners

De Nederlandse editie van Enlighten Your Research wordt georganiseerd door SURFnet, SURFsara, NWO and Netherlands eScience Center. Deze partners bieden een hoogwaardige communicatie- en rekeninfrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek. Deze e-infrastructuur biedt onderzoekers breedbandige communicatienetwerken en krachtige middlewaretools voor rekenkracht die samenwerking en gemeenschappelijk gebruik van rekenkracht en dataopslag stimuleren.

Meer informatie

  • Wil je meer informatie over Enlighten Your Research, neem dan contact op met Sylvia Kuijpers (eyr@surf.nl of +31-887873501).

Status
Lopend
Begindatum
01 jan 2007
Laatste wijziging op 19 nov 2018