Support4research

Het project Support4research heeft als belangrijkste doelstelling de support van SURF beter te laten aansluiten bij het onderzoek van onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Dat moet de ICT-dienstverlening aan onderzoekers verbeteren. Een hoogwaardige en laagdrempelige infrastructuur is immers een randvoorwaarde voor toponderzoek.

Research support

Als research supporter draag je bij aan de ICT-ondersteuning van onderzoekers bij jouw onderwijs- of onderzoeksinstelling. Je biedt bijvoorbeeld als ICT-manager, bibliotheekmedewerker, informatiemanager of research data officer advies en support aan onderzoekers. Of je houdt je hier binnen jouw vakgroep actief mee bezig. Support4research wil de SURF-dienstverlening beter laten aansluiten bij de ondersteuning aan onderzoekers van universiteiten, universitair medische centra, hogescholen en onderzoeksinstellingen. Het projectteam wisselt hiervoor kennis uit mét en tússen deze instellingen, onder andere tijdens een jaarlijkse Masterclass Support4research en via het rapport Research support: de stand van zaken, dat continu uitbreidt met de beschrijvingen van steeds meer instellingen.

Onderzoeksdiensten integreren

Wil je het dienstenaanbod van SURF integreren in het aanbod van jouw instelling? Wij beschikken over uitgebreide technische beschrijvingen van onze diensten voor onderzoekers. Denk hierbij aan rekenkracht, het delen en opslaan van onderzoeksdata, samenwerking op afstand en visualisatie. Mail ons om deze technische dienstbeschrijvingen te ontvangen.

Trainingen

Wil je jouw kennis van de nationale e-infrastructuur verbreden en verdiepen? Wij organiseren regelmatig hands-on systeemtrainingen op onze kantoren in Utrecht en Amsterdam of bij jou op locatie. Bekijk hiervoor ons trainingsoverzicht. Ook zijn er een aantal keer per jaar SURF Research Bootcamps, intensieve ICT-trainingen voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

Contact

Neem contact met ons op via support4research@surf.nl als je vragen hebt over wat SURF kan doen voor research support.

Status
Afgerond
Begin- en einddatum
01 jan 2014 - 31 dec 2018
Laatste wijziging op 14 dec 2018