5G

5G

SURFnet onderzoekt mogelijke toepassingen van 5G voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Hiervoor neemt SURFnet deel aan het 5Groningen-project.

Onderzoek naar 5G

De laatste jaren is de hoeveelheid mobiele data die verstuurd wordt, sterk toegenomen. Er is nieuwe technologie nodig om de benodigde capaciteit in het mobiele netwerk te blijven leveren. Hiervoor kijkt SURFnet naar 5G.

5G, de opvolger van 4G, is de nieuwste generatie mobiele communicatie. 5G is sneller, kan meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt voor een langere batterijduur. Ook is de vertraging in het netwerk met 5G veel kleiner. Voor inzicht in de concrete mogelijkheden van 5G is onderzoek nodig.

5Groningen

Voor dit onderzoek werkt SURFnet in het 5Groningen-project samen met onder andere TNO, KPN, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. In verschillende pilots worden toepassingen van 5G getest met als doel Noord-Groningen te verbinden met de toekomst. Er wordt gekeken naar toepassingen op het gebied van onder andere zorg en landbouw.

Meer informatie

Status
Lopend
Begin- en einddatum
01 jan 2015 - 31 dec 2018

Neem contact op:

Maurice van den Akker

Teamhoofd Productmanagement Netwerkdiensten

  • +31-887873000
  • Dit e-mailadres is afgeschermd. Activeer JavaScript om het te zien.
Laatste wijziging op 01 aug 2017