Innovatieprojectenoverzicht

Gebruik de filters aan de linkerkant om uw zoekresultaten te verfijnen of uit te breiden.

 • Internet of Things

  Innovatieproject - Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, sleutels, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘Internet of Things’, oftewel het internet der dingen. SURFnet kijkt samen met instellingen naar mogelijke toepassingen voor onderwijs en onderzoek, onder andere door seminars te organiseren.

 • eduroam op openbare locaties

  Innovatieproject - eduroam is voor veel onderwijs- en onderzoeksinstellingen een niet meer weg te denken voorziening voor studenten en medewerkers. SURFnet heeft laten onderzoeken of het haalbaar is om het gemak van eduroam aan te bieden op openbare locaties.

 • Doorontwikkeling SURFwireless

  Innovatieproject - In 2016 is de nieuwe dienst SURFwireless geïntroduceerd. Naast de gefaseerde introductie van deze dienst werken we aan een eerste evaluatie van de tevredenheid, kijken we of we SURFwireless energiezuiger kunnen maken en doen we onderzoek naar aanvullende dienstverlening voor SURFwireless.

 • Provideronafhankelijke E-SIM

  Innovatieproject - SURFnet en de Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) gaan samen onderzoek doen naar een provideronafhankelijke Enterprise SIM (E-SIM). Daarmee kunnen instellingen straks in eigen beheer en als eigenaar van E-SIM-kaarten contracten afsluiten met providers, zonder dat eindgebruikers hun SIM hoeven te wisselen.

 • Wifi-calling

  Innovatieproject - SURFnet onderzoekt wifi-calling als nieuwe draadvrije toepassing. Bij wifi-calling worden telefoongesprekken en sms-berichten afgehandeld over het wifinetwerk en dit is een oplossing voor indoordekkingsproblemen. SURFnet vervult een aanjagende rol om wifi-calling in Nederland beschikbaar te maken en adviseert bij aanbestedingen voor telefonie.

 • Location-based services

  Innovatieproject - SURFnet onderzoekt de mogelijkheden van location-based services als nieuwe draadvrije toepassing. Dit zijn applicaties waaraan locatie-informatie van objecten of personen is toegevoegd. Samen met instellingen verkent SURFnet toepassingen van location-based services in onderwijs en onderzoek.