Regie op de digitale leeromgeving

Studenten en docenten hebben steeds veranderende behoeftes als het gaat om het gebruik van tools in het onderwijs. Een instelling moet hier met de digitale leeromgeving flexibel op in kunnen spelen. Maar hoe kom je tot een visie op de leeromgeving, wat is een modulair opgebouwde leeromgeving en welke integratievraagstukken komen daar bij kijken?

Jongen in open bibliotheek achter computer

Inrichting digitale leeromgeving

Het onderwijs flexibiliseert steeds meer. Veel instellingen lopen daarbij tegen de grenzen aan van hun huidige systemen en interne processen. Die zijn namelijk niet ingericht om flexibele onderwijsprocessen te ondersteunen. Hoe richt je een digitale leeromgeving in die persoonlijk en flexibel onderwijs ondersteunt?

Van onderwijsvisie naar naar inrichting digitale leeromgeving

Digitale leeromgeving

Hoe maak je als instelling de vertaling van de onderwijsvisie naar de inrichting van de digitale leeromgeving? Deze uitgave gaat in op veelvoorkomende onderdelen van de onderwijsvisie en wat die betekenen voor de inrichting van de leeromgeving. We doen dit aan de hand van 6 casusbeschrijvingen.

Download de publicatie

Verkenning Flexibele en persoonlijke leeromgeving: van losse bouwstenen naar één geheel

Studenten in gesprek aan tafel met laptop

Je bereidt je als hogeschool en universiteit voor op de toekomst van je digitale leeromgeving. In de verkenning lees je alles over het inrichten van een flexibele en persoonlijke leeromgeving. Daarnaast krijg je handige tips voor toepassingen in de praktijk.

Download de verkenning