Artikel Instellingsoverstijgende samenwerking door toetsen in de cloud(Publicatie)

Enkele instellingen experimenteren sinds april 2013 met het gezamenlijk gebruik van toetssoftware in de cloud. SURF vroeg twee projectleiders naar hun ervaringen tot nu toe. Zij vertellen onder meer dat toetsen in de cloud samenwerking met andere instellingen gemakkelijker maakt en een gezamenlijke itembank in de cloud heel veel vragen genereert.

download
19 DEC 2013

Gezamenlijk toetsen in de cloud

Driestar Hogeschool onderzoekt samen met Christelijke Hogeschool Ede en Hoornbeeck College wat er verandert voor het technisch en functioneel beheer binnen een instelling bij de stap van Question Mark Perception (QMP) ‘in huis’ naar QMP in de cloud. “De cloudversie maakt de samenwerking met andere instellingen veel gemakkelijker. We kunnen op verschillende locaties voor verschillende studentgroepen dezelfde toets klaarzetten”, aldus projectcoördinator Laura de Bruin van Driestar Hogeschool. 

Gezamenlijke itembank in de cloud

Vijf hogeronderwijsinstellingen en kenniscentrum ECABO experimenteren met een gezamenlijke itembank in de cloud. Ze gebruiken daarvoor het product Remindo Toets van Paragin als itembankomgeving. “Het grote voordeel van een gezamenlijke itembank in de cloud is dat we heel veel vragen genereren. Docenten hoeven niet meer steeds zelf opnieuw het wiel uit te vinden”, vertelt projectleider Sander Schenk van Hogeschool Rotterdam.  

Lees meer over de experimenten en de complete verhalen van de projectleiders in het artikel Instellingsoverstijgende samenwerking door toetsen in de cloud

Meer informatie

Aantal keren bekeken:
2054
Aantal keren gedownload:
72
Laatste wijziging op 26 feb 2018