Conclusies en resultaten project Regie in de cloud(Publicatie)

Het project Regie in de cloud zette de cloudambities van het hoger onderwijs en onderzoek om in een gezamenlijke informatiestrategie (i-strategie). Die beschrijft welke gemeenschappelijke ambities met cloud- of andere oplossingen worden aangepakt. Ook ontwikkelde men een gemeenschappelijke referentiearchitectuur (HORA) en implementatiehulpmiddelen.

download
01 AUG 2014
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Projectresultaten Regie in de cloud

I-strategie 

Gemeenschappelijke Hoger Onderwijs Referentiearchitectuur (HORA) 

De Hoger Onderwijs Referentiearchitectuur (HORA) is een referentiearchitectuur; een generieke architectuur die van toepassing is op meerdere organisaties. De HORA is specifiek voor de hogeronderwijssector en sluit aan bij de i-strategie. 

De HORA is beschreven in een aantal documenten: 

Cloudoplossing voor onderzoeksdata en datamanagement

De algemene i-strategie is ook uitgewerkt in een concreet plan voor de inzet van cloudoplossingen voor onderzoeksdata. Data zijn daardoor efficiënt en doeltreffend te vinden en te ontsluiten. Dat is belangrijk voor wetenschappelijk onderzoekers én voor samenleving en bedrijfsleven. 

Overige implementatiehulpmiddelen

Achtergronddocumenten en artikelen

Deelnemers en subsidie

Het voormalige CIO-beraad van ruim 40 chief information officers van universiteiten en hogescholen speelde een centrale rol in dit project. Ook zijn bestuurders, architecten en verantwoordelijken voor het primaire proces actief betrokken (bekijk het overzicht van deelnemers project- en werkgroepen). Subsidie voor dit project kwam van het Programma Implementatie Agenda ICT-Beleid (PRIMA) van het ministerie van Economische Zaken.

Aantal keren bekeken:
3092
Laatste wijziging op 02 dec 2016