Eindrapportage GigaPort3(Publicatie)

In het innovatieprogramma GigaPort3 werkte SURFnet aan innovatie in netwerkinfrastructuur en de koppeling van e-infrastructuurelementen. Het programma realiseerde onder andere SURFnet7. GigaPort3 had een totaalbudget van 37 miljoen euro en liep tot 2014.

download
01 SEP 2014

Startschot in 2010

Voor het ontwerpen en bouwen van SURFnet7 ‒ dat een volgende generatie netwerken mogelijk maakt en dynamische diensten ondersteunt ‒ heeft de overheid 32 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) voor het grootschalige innovatieproject GigaPort3. Minister Plasterk van OCW gaf in 2010 het officiële startschot voor GigaPort3.

Afgerond in 2014

De uitrol van SURFnet7 werd afgerond in 2014. Hierbij werden niet alleen de laatste migratiewerkzaamheden succesvol afgerond, maar konden de belangrijkste knooppunten ook dubbel uitgevoerd worden waardoor de betrouwbaarheid van het netwerk sterk is vergroot. SURFnet7 kwam tot stand in nauwe samenwerking met leveranciers, gebruikers en onderzoekspartners. Het SURFnet7-netwerk vormt een goede basis voor de (verdere) ontwikkeling van nieuwe diensten en functionaliteiten.

Excellente beoordeling 

Het GigaPort3-project werd uitgevoerd door SURFnet. Het programma is in september 2014 geëvalueerd door een Strategic Advisory Committee bestaande uit internationale experts. Deze commissie beoordeelde het programma en de uitvoering ervan als 'excellent' en als voorbeeld voor andere researchnetwerken in de wereld. Download het volledige (Engelstalige) eindrapport via de downloadknop hieronder.

Aantal keren bekeken:
13901
Aantal keren gedownload:
65
Laatste wijziging op 01 sep 2016