Artikel Ervaringen met Bring Your Own Device (BYOD) bij digitaal toetsen(Publicatie)

Veilig digitaal toetsen op de laptop van de student Een van de vormen van digitale toetsafname is op de eigen laptop van de student. Dit wordt ook wel Bring Your Own Device (BYOD) genoemd. TU Eindhoven, Fontys en Universiteit Twente passen het toe in bepaalde situaties. In dit artikel lees je hun ervaringen.

download
15 DEC 2016

BYOD: kansrijk

Toetsafname met de eigen laptop van de student wordt nog niet breed ingezet vanwege het vermeende grote gebrek aan veiligheid, maar lijkt kansrijk om in de toekomst vaker te worden toegepast. Inmiddels wordt de toon positiever en wordt BYOD gezien als een oplossing voor bepaalde toetsen en toetssituaties.

Hoe werkt het?

Alle 3 de instellingen hanteren een systeem waarbij een USB-stick de laptop verandert in een digitale toetsomgeving en andere applicaties tijdelijk niet meer toegankelijk zijn. TU Eindhoven zet de Examinator Dongle hiervoor in, Fontys de Windows To Go USB-stick en Twente gebruikt de U-test USB-stick. Lees het artikel

Meer weten

Aantal keren bekeken:
1371
Aantal keren gedownload:
77

Neem contact op:

pasfoto van Jenny de Werk

Jenny de Werk

Projectmanager

• +31-887873000
  • Dit e-mailadres is afgeschermd. Activeer JavaScript om het te zien.
Laatste wijziging op 15 dec 2016