Checklist Aan de slag met open en online onderwijs(Publicatie)

9 aanbevelingen van ervaringsdeskundigen De projectleiders uit de eerste ronde van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs hebben hun projecten afgerond. Zij delen hun geleerde lessen in de vorm van 9 aanbevelingen: wat moet iedereen weten die met open en online onderwijs aan de slag gaat? Je leest het in deze uitgave.

download
14 SEP 2017

9 aanbevelingen

Deze uitgave bevat 9 aanbevelingen (pdf) voor iedereen die met open en online onderwijs aan de slag wil. Aan de orde komt: wat zijn de grote verschillen met de traditionele voorbereiding van het onderwijs? Wat is de ideale rol- en taakverdeling tussen de docent en de ondersteuning? En wat moet er idealiter op landelijk niveau worden geregeld?

Eensgezind over geleerde lessen

Deze checklist is tot stand gekomen naar aanleiding van de ervaringen van de projectleiders uit de eerste ronde van de stimuleringsregeling. De projecten lopen uiteen van MOOC’s tot een speelfilm tot een platform voor open leermaterialen. Vanzelfsprekend kwam dus niet iedereen dezelfde zaken tegen in hun projecten. Ondanks het brede palet aan onderwijsvormen waren de projectleiders eensgezind over de geleerde lessen.

Over de stimuleringsregeling

De 11 projecten waaraan de minister van OCW in mei 2015 subsidie heeft toegekend om te experimenteren met verschillende vormen van open en online onderwijs, zijn klaar. SURFnet begeleidt deze projecten en heeft daarnaast de taak de kennis en geleerde lessen van projecten binnen de regeling te delen met het onderwijsveld in zijn geheel.

Ook experimenteren met open en online onderwijs?

Tot 15 december 2017 kun je een projectvoorstel indienen voor de vierde ronde van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Deze bestaat uit 2 pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen.

Meer informatie

 

Aantal keren bekeken:
1542
Aantal keren gedownload:
58

Neem contact op:

Janina van Hees

Projectmanager

  • +31-887873614
  • Dit e-mailadres is afgeschermd. Activeer JavaScript om het te zien.
Laatste wijziging op 14 sep 2017