Infographic Gebruik SURFconext 2016(Publicatie)

SURFconext is in 2016 weer flink gegroeid. Het totale aantal logins via de dienst was ruim 68 miljoen, een stijging van 29%. Ook zijn er weer meer instellingen aangesloten en de dienst wordt intensiever gebruikt. Het aantal unieke gebruikers steeg in 2016 met 22%. Bekijk alle feiten in deze infographic.

download
08 FEB 2017

Groei houdt aan

Met 1,1 miljoen unieke gebruikers worden ook bijna alle leden van de onderwijsdoelgroep van SURFnet bediend. In de eerste week van november werd een record behaald met ruim 2 miljoen logins.

Veilig inloggen

Veel instellingen vertrouwen op SURFconext om hun gebruikers veilig te laten inloggen op clouddiensten. Om dit extra veilig te doen, gebruiken instellingen steeds meer SURFconext Sterke Authenticatie. Hiernaast werden in 2016 ook SURFconext Autorisatieregels gelanceerd, waarmee instellingen zelf bepalen of iedereen, of juist alleen een bepaalde groep toegang krijgt tot een op SURFconext aangesloten dienst.