Stappenplan Beleid voor open leermaterialen(Publicatie)

Het online stappenplan Beleid voor open leermaterialen biedt ondersteuning bij het formuleren van beleid voor het delen en hergebruik van open leermaterialen binnen een instelling.

website
06 NOV 2017

Delen en hergebruik van open leermaterialen stimuleren

Het ontwikkelen, delen en hergebruiken van open leermaterialen kan een belangrijke stap zijn om de kwaliteit en efficiƫntie van het hoger onderwijs te verbeteren. Het maken van beleid is een manier om bewustwording te creƫren en om formeel vast te leggen hoe het delen en hergebruik binnen de instelling wordt gestimuleerd.

6 stappen

Het stappenplan is bedoeld voor beleidsmakers op instellings- of faculteits-/opleidingsniveau. Het biedt ondersteuning bij het formuleren van beleid en leidt je langs een verzameling open bronnen. Werk de 6 stappen door om tot een compleet beleidsplan te komen.

Leergang Beleid voor open leermaterialen

In 2018 zal de SURFacademy leergang Beleid voor open leermaterialen plaats vinden. Deze leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten van januari tot en met april. Het doorlopen van dit stappenplan en het opstellen van een beleidsplan voor open leermaterialen staat centraal. Meer informatie en inschrijven voor de leergang.

Resultaat van:Digitale leermaterialen
Aantal keren bekeken:
1226
Laatste wijziging op 12 feb 2019