Stappenplan Kwaliteitsmodel voor open leermaterialen(Publicatie)

Werk je aan het opbouwen van een collectie leermaterialen? Zorg dan dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Het opstellen van een kwaliteitsmodel helpt je het leermateriaal te beoordelen. Het stappenplan leidt je langs de verschillende stappen die doorlopen moeten worden voor het opstellen, implementeren en onderhouden van een kwaliteitsmodel.

website
07 NOV 2018

Ontwikkelen van een kwaliteitsmodel

Een kwaliteitsmodel voor open leermaterialen zorgt ervoor dat docenten meer vertrouwen krijgen in open leermaterialen. Het zorgt dat ze eigen materiaal kunnen beoordelen en het geeft houvast in de beoordeling van het materiaal van anderen. Een kwaliteitsmodel is een lijst van criteria waaraan leermateriaal moet voldoen om 'geschikt voor gebruik' te zijn. Binnen een onderwijsinstelling of een vakcommunity kun je ervoor kiezen om samen zo'n kwaliteitsmodel op te stellen, zodat het voor docenten makkelijker wordt om open leermaterialen te delen en hergebruiken. Naast het doorlopen van de stappen vind je achtergrondinformatie, bronnenlijst, best practices en voorbeelden van bestaande kwaliteitsmodellen.

Voor wie is het stappenplan?

De doelgroep voor dit stappenplan bestaat uit docenten en mensen die ondersteunen bij het ontwikkelen van open digitaal leermateriaal, zoals onderwijskundigen, mediadeskundigen, auteursrechtdeskundigen en informatiespecialisten. Je hebt interesse in het delen en hergebruiken van open leermaterialen en begrip van kwaliteit van leermaterialen.

Aantal keren bekeken:
641
Laatste wijziging op 07 nov 2018