Verkenning Studenten online begeleiden(Publicatie)

Online begeleiding van studenten kan een goede manier zijn om intensief contact tussen de docent en de student te onderhouden en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Maar wanneer heeft online begeleiding echt meerwaarde? En hoe organiseer je verdiepend contact via digitale middelen? In deze verkenning lees je hierover meer.

download
05 JUL 2018

Eerste verkenning op basis van praktijkvoorbeelden

Als inhoudelijke start voor de verkenning van dit thema bracht SURF 5 instellingen bij elkaar die al ervaring hebben met het online begeleiden van studenten. Zij bespraken welke kansen en behoeften er rondom dit actuele thema zijn en stelden een lijst van do’s & dont’s samen. In deze publicatie (pdf) zijn hun conclusies samengevat en vind je een korte beschrijving van hoe zij online begeleiding van studenten in de praktijk toepassen.

Jaarthema pijler Online onderwijs - stimuleringsregeling Open en online onderwijs

In de stimuleringsregeling Open en online onderwijs is 2019 is online begeleiden van studenten het jaarthema van de pijler Online onderwijs. De subsidie stelt instellingen in staat te experimenteren met het inrichten van het online begeleiden van studenten en te onderzoeken wat in hun eigen context effectief is.

Meer informatie

Resultaat van:Online en blended onderwijs
Aantal keren bekeken:
1454
Aantal keren gedownload:
608
Laatste wijziging op 04 okt 2018