Rss

Kennisbank

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Download publicatie PDF274 kB

  Rapport Anomaly detection download

  Kennisbank - Dit is de presentatie van het onderzoek van Piotr Zuraniewski (TNO) naar 'Anomaly detection', afwijkingsdetectie.  Bij een abrupte verandering in een algoritme  is het belangrijk om het exacte 'changepoint' te detecteren.  Zuraniewski legt uit hoe dat werkt en waarom het belangrijk is.

 • Download publicatie PDF268 kB

  Presentation CIR/EIR services through NGE download

  Kennisbank - "Dit is de presentatie van het onderzoek van Pieter Venemans (TNO) naar 'Self-learning algorithms for traffic modelling and capacity planning of lightpaths'. "

 • Download publicatie PDF512 kB

  Presentatie Monitoring developments in evolution of IP networks download

  Kennisbank - In deze presentatie gaan Jac Kloots (SURFnet) en Benno Overeinder (NLnet Labs) in op 'future internet'. Wat is future internet? Hoe ziet de architectuur van het internet van de toekomst eruit? En de routing protocollen?

 • Download publicatie PDF339 kB

  Rapport Monitoring NGE flow download

  Kennisbank - Dit is een presentatie van Rick Hofstede van de Universiteit Twente over het monitoren van Next Generation Ethernet-netwerken (NGE) met IPFIX. Een van de conclusies is dat INVEA-TECH FlowMon Probe een veelbelovend platform blijkt te zijn voor flow monitoring (NetFlow / IPFIX).

 • Download publicatie PDF617 kB

  Artikel Aansluitproblemen vo–wo (NAW 5/12 nr. 4 december 2011) download

  Kennisbank - Artikel over de opzet en resultaten van de SURF-projecten Nationale Kennisbank Basisvaardigheden Wiskunde (2006-2010) en ONBETWIST (2011-2013).

 • Download publicatie PDF246 kB

  Artikel Kwaliteit van onderzoeksdata download

  Kennisbank - In dit artikel uit het vakblad Informatie Professional (november 2011) presenteren Leo Waaijers en Maurits van der Graaf hun onderzoek naar kwaliteit van onderzoeksdata, dat zij in opdracht van SURF hebben uitgevoerd.

 • Download publicatie PDF203 kB

  Eindrapportage project Zwaluwstaart download

  Kennisbank - Dit is de eindrapportage van het project Zwaluwstaart. Doel van dit project was het vergroten van de kansrijkheid van potentiële en eerstejaars pabostudenten om zo hun studiesucces in het hoger onderwijs te verhogen.

 • Download publicatie PDF3,5 MB

  SURF Magazine 04 (december 2011) download

  Kennisbank - In deze editie van SURF Magazine leest u onder andere over de concurrentiekracht van Nederland, onderwijs ontwerpen met ICT, unified communications, flexibele licenties software en content en supersnel mobiel internet.

 • Conclusie en resultaten project Duurzame eScience: Bio-informatica-casestudy download

  Kennisbank - Het project ‘Duurzame eScience: Bioinformatica case study’ van TNO ging over het verbeteren van energiegebruik in eScience door de gehele keten te bekijken. Het project was 1 van de winnaars van de Innovatieregeling Duurzaamheid & ICT 2011.

 • Conclusies en resultaten project Energy Awareness Displays: Making the Invisible Visible download

  Kennisbank - Het project ‘Energy Awareness Displays: Making the Invisible Visible’ van de Open Universiteit ging over het inzetten van een combinatie van meetapparatuur waarmee per individu het energiegebruik kan worden gemeten. Het project was 1 van de winnaars van de Innovatieregeling Duurzaamheid & ICT 2011.