Rss

Kennisbank

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Download publicatie PDF1,4 MB

  Eindrapportage project CARDS (Controlled Access to Research Data Stored securely) download

  Kennisbank - Aanbevelingen en bevindingen voor financiers, instellingen en onderzoekers die zijn voorgekomen uit het CARDS-project (Controlled Access to Research Data Stored securely) zijn gebundeld in deze eindrapportage.

 • Download publicatie PDF764 kB

  Rapport Location based services: Een verkenning download

  Kennisbank - Dit rapport is een verslag van het literatuuronderzoek naar Location Based Services (LBS) en de mogelijkheden hiervan voor het (hoger) onderwijs. Kunnen LBS het leren van studenten verbeteren? Het rapport is onderdeel van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma.

 • Download publicatie PDF365 kB

  Factsheet Mobiele instructievideo op mobiel download

  Kennisbank - Deze factsheet gaat over mobiele instructievideo's. Handig voor stagiairs die denken: "Hoe moet dat ook al weer?". Studenten bekijken de instructievideo's voornamelijk onderweg naar hun stageplek of onderweg naar huis; niet op de stageplek zelf.  

 • Starterskit VRE (Virtual Research Environments) website

  Kennisbank - Met de starterskit VRE (Virtual Research Environments) kunnen onderzoekers (en ondersteuners) makkelijker een keuze maken voor een online samenwerkingsomgeving. De starterskit helpt ook bij het opstarten en het gebruik.

 • Download publicatie PDF503 kB

  Checklist Duurzaam inkopen IT-hardware download

  Kennisbank - Deze praktische checklist gaat in op duurzaamheidsaspecten voor het inkopen van IT-hardware. De criteria zijn direct toepasbaar bij het opstellen van offerteaanvragen of aanbestedingsdocumenten.

 • Download publicatie PDF274 kB

  Rapport Anomaly detection download

  Kennisbank - Dit is de presentatie van het onderzoek van Piotr Zuraniewski (TNO) naar 'Anomaly detection', afwijkingsdetectie.  Bij een abrupte verandering in een algoritme  is het belangrijk om het exacte 'changepoint' te detecteren.  Zuraniewski legt uit hoe dat werkt en waarom het belangrijk is.

 • Download publicatie PDF268 kB

  Presentation CIR/EIR services through NGE download

  Kennisbank - "Dit is de presentatie van het onderzoek van Pieter Venemans (TNO) naar 'Self-learning algorithms for traffic modelling and capacity planning of lightpaths'. "

 • Download publicatie PDF512 kB

  Presentatie Monitoring developments in evolution of IP networks download

  Kennisbank - In deze presentatie gaan Jac Kloots (SURFnet) en Benno Overeinder (NLnet Labs) in op 'future internet'. Wat is future internet? Hoe ziet de architectuur van het internet van de toekomst eruit? En de routing protocollen?

 • Download publicatie PDF339 kB

  Rapport Monitoring NGE flow download

  Kennisbank - Dit is een presentatie van Rick Hofstede van de Universiteit Twente over het monitoren van Next Generation Ethernet-netwerken (NGE) met IPFIX. Een van de conclusies is dat INVEA-TECH FlowMon Probe een veelbelovend platform blijkt te zijn voor flow monitoring (NetFlow / IPFIX).

 • Download publicatie PDF617 kB

  Artikel Aansluitproblemen vo–wo (NAW 5/12 nr. 4 december 2011) download

  Kennisbank - Artikel over de opzet en resultaten van de SURF-projecten Nationale Kennisbank Basisvaardigheden Wiskunde (2006-2010) en ONBETWIST (2011-2013).