Rss

Kennisbank

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Resultaten project Online training in business model innovation download

  Kennisbank - De TU Delft ontwikkelde 5 online cursussen over Business Management Innovation. Doelgroep is 300.000 mkb-bedrijven in heel Europa, die baat hebben bij vernieuwende businessmodellen om concurrerend te blijven. Lees meer over de resultaten van dit project.

 • Banner Diensten en ondersteuning voor onderzoek

  Resultaten project WE-Mediate: rechtenstudenten leren mediationvaardigheden aan via multimedia-omgeving download

  Kennisbank - Vaardigheden zoals onderhandelen en bemiddelen worden steeds belangrijker voor juristen. Maastricht University ontwikkelde een multimedia-omgeving met kennisclips en oefeningen waarmee studenten deze vaardigheden aanleren. Deze multimedia-omgeving is ingebed in het reguliere onderwijs. Lees meer over de resultaten van dit project.

 • Download publicatie PDF301 kB

  Verkenning Studenten online begeleiden download

  Kennisbank - Online begeleiding van studenten kan een goede manier zijn om intensief contact tussen de docent en de student te onderhouden en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Maar wanneer heeft online begeleiding echt meerwaarde? En hoe organiseer je verdiepend contact via digitale middelen? In deze verkenning lees je hierover meer.

 • Download publicatie PDF193 kB

  Best practice 'SURFconext maakt gastgebruik mogelijk voor VU en VUmc' download

  Kennisbank - VU en VUmc gebruiken verschillende onderdelen van SURFconext om gastgebruik veilig en goed te regelen. Lees in deze best practice de ervaringen van de VU, VUmc en het wereldwijde bibliotheeksamenwerkingsverband OCLC.

 • Artikel Maak kennis met HBO Kennisbank nieuwe stijl download

  Kennisbank - De HBO Kennisbank is vernieuwd. Het portaal heeft een nieuw ontwerp, is makkelijker doorzoekbaar, en geeft multimediale producten beter weer. Bolinda Hoeksema, voorzitter Adviescommissie HBO Kennisinfrastructuur en Esther Eisen, lid van het kernteam HBO Kennisbank vanuit Windesheim, lichten de vernieuwingen toe.

 • Online module Flipping the classroom website

  Kennisbank - De online module Flipping the classroom laat zien wat erbij komt kijken als je het online gedeelte van de flipped classroom gaat organiseren. De 9 voorbeelden bieden je handvatten om een eerste plan van aanpak te maken. De module is gericht op ICT- en onderwijsadviseurs en is zelfstandig te volgen.

 • Use case 'Een boost voor ultragevoelige microscopen' download

  Kennisbank - Biologen bestuderen de eigenschappen van organismen (bijvoorbeeld kankercellen) onder de microscoop. Maar het licht van de microscoop beschadigt deze organismen en ze kunnen slechts beperkte tijd in leven blijven - een paar uur tot hooguit een paar dagen. Te veel licht doodt het specimen, maar met te weinig licht krijg je niet genoeg informatie.

 • Good practice: HAN en RUG aan de slag met e-waste download

  Kennisbank - Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Rijksuniversiteit Groningen hebben zich laten inspireren door de activiteiten van SURF rond het thema e-waste (elektronisch afval). Ook willen zij graag hun ervaringen delen met andere instellingen.

 • Resultaten project Open online course Beter schrijven in het hoger onderwijs download

  Kennisbank - De Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam hebben een open online cursus ontwikkeld om de schrijfvaardigheid van studenten te verbeteren. Deze MOOC richt zich op het veranderen van het schrijfgedrag én op traditionele aspecten als grammatica en structuur. Op deze pagina lees je meer over de resultaten van dit project.

 • Artikel: Wetenschap profiteert van gametechnologie download

  Kennisbank - Grafische processoren worden steeds belangrijker in de wetenschap: deze GPU’s kunnen de doorlooptijd van een onderzoek soms spectaculair verkorten. Rekencluster Lisa van SURF is dit voorjaar uitgebreid met GPU’s, die onder andere worden gebruikt voor machine learning.

 • SURF Magazine 02 (juni 2018) download

  Kennisbank - Barend Mons (LUMC) en Anwar Osseyran (SURF) vertellen over de uitdagingen die onderzoekers te wachten staan nu we steeds meer data verzamelen. Uitdagingen op het gebied van opslag, transport, verwerking en codering van data. Hoe kunnen we die aangaan? Verder o.a. de Open Onderwijs API, kennis uitwisselen over Office 365 en gametechnologie.

 • Download publicatie PDF806 kB

  Rapport 3DATAPRINT: On the use of 3D printing for scientific visualisation download

  Kennisbank - We hebben de toepassing van 3D-printen in wetenschappelijke visualisatie onderzocht. In dit (Engelstalige) rapport presenteren we een aantal praktijkvoorbeelden uit verschillende onderzoeksgebieden.

 • Usecase ROC Midden-Nederland

  Use case ROC Midden-Nederland: de voordelen van overstappen naar de cloud download

  Kennisbank - De overstap naar de cloud kan voor instellingen uiteenlopende redenen hebben. In deze use case vertelt ROC Midden-Nederland waarom zij over wil stappen naar de cloud en welke voordelen zij in het vooruitzicht ziet.

 • Windmolens
  Download publicatie PDF1,7 MB

  Rapport 'Stroom: meer groen, écht groen' download

  Kennisbank - Binnen het hoger onderwijs bestaat de behoefte om een grotere, meer structurele bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland. In het verkennende onderzoek van SURF 'Stroom: meer groen, écht groen', zijn de strategische opties uitgewerkt. Strategische partnerships en een collectief van voorlopers spelen hierbij een grote rol.

 • Usecase Hogeschool Leiden

  Use case Hogeschool Leiden: de voordelen van overstappen naar de cloud download

  Kennisbank - De overstap naar de cloud kan voor instellingen uiteenlopende redenen hebben. In deze use case vertelt Hogeschool Leiden (HS Leiden) waarom zij over willen stappen naar de cloud en welke voordelen zij in het vooruitzicht ziet.