Rss

Kennisbank

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Toolbox Sourcing website

  Kennisbank - De Toolbox Sourcing bevat instrumenten die ICT-beleidmakers van hogeronderwijsinstellingen helpen om een doeltreffende IT-sourcingstrategie te maken.

 • Download publicatie XLSX11 kB

  Tool voor business case van powermanagement op werkplekken download

  Kennisbank - Met dit Excel-bestand maakt u snel een globale business case voor het toepassen van powermanagement op werkplekken. U hoeft slechts het aantal desktops en laptops in te vullen om een eerste indicatie te krijgen.

 • Rapport Non-web federated authentication download

  Kennisbank - Dit rapport analyseert meerdere methoden voor de federatieve authenticatie voor non webapplicaties, zoals e-mailclients op de desktop, toegang tot externe opslag van uw computer of mobiele apps. Er zijn 3 voorstellen voor methoden onderzocht en 1 bestaande methode. Methode OAuth v2 blijkt het meest veelbelovend.

 • Digitaal informatiepakket datamanagement download

  Kennisbank - Dit digitale informatiepakket biedt ondersteuning aan onderzoekers bij het beheren, documenteren en delen van hun onderzoeksdata. Het pakket bevat onder meer een template voor een datamanagementplan.

 • Download publicatie PDF1,4 MB

  Eindrapportage project CARDS (Controlled Access to Research Data Stored securely) download

  Kennisbank - Aanbevelingen en bevindingen voor financiers, instellingen en onderzoekers die zijn voorgekomen uit het CARDS-project (Controlled Access to Research Data Stored securely) zijn gebundeld in deze eindrapportage.

 • Download publicatie PDF764 kB

  Rapport Location based services: Een verkenning download

  Kennisbank - Dit rapport is een verslag van het literatuuronderzoek naar Location Based Services (LBS) en de mogelijkheden hiervan voor het (hoger) onderwijs. Kunnen LBS het leren van studenten verbeteren? Het rapport is onderdeel van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma.

 • Download publicatie PDF365 kB

  Factsheet Mobiele instructievideo op mobiel download

  Kennisbank - Deze factsheet gaat over mobiele instructievideo's. Handig voor stagiairs die denken: "Hoe moet dat ook al weer?". Studenten bekijken de instructievideo's voornamelijk onderweg naar hun stageplek of onderweg naar huis; niet op de stageplek zelf.  

 • Starterskit VRE (Virtual Research Environments) website

  Kennisbank - Met de starterskit VRE (Virtual Research Environments) kunnen onderzoekers (en ondersteuners) makkelijker een keuze maken voor een online samenwerkingsomgeving. De starterskit helpt ook bij het opstarten en het gebruik.

 • Download publicatie PDF503 kB

  Checklist Duurzaam inkopen IT-hardware download

  Kennisbank - Deze praktische checklist gaat in op duurzaamheidsaspecten voor het inkopen van IT-hardware. De criteria zijn direct toepasbaar bij het opstellen van offerteaanvragen of aanbestedingsdocumenten.

 • Download publicatie PDF274 kB

  Rapport Anomaly detection download

  Kennisbank - Dit is de presentatie van het onderzoek van Piotr Zuraniewski (TNO) naar 'Anomaly detection', afwijkingsdetectie.  Bij een abrupte verandering in een algoritme  is het belangrijk om het exacte 'changepoint' te detecteren.  Zuraniewski legt uit hoe dat werkt en waarom het belangrijk is.