Seminar
Online seminar What's Next @ SURFconext

Bij de online editie van What's Next @ SURFconext op donderdag 10 juni hoorde je alles over de laatste ontwikkelingen binnen SURFconext. Ook praatten we je bij over actuele zaken op het gebied van Identity en Access Management.

Dagvoorzitter Remc Rutten en Femke Morsch in de studio van What's Next @ SURFconext

Keynotes

Op deze pagina lees meer over de keynotes op What's next @ SURFconext.

Ontwikkelingen security

Instellingen zijn helaas steeds vaker slachtoffer van cyberincidenten. Het verkrijgen van credentials van gebruikers is een van de middelen van hackers om hun geld of wetenschappelijke informatie te verkrijgen. Wim Biemolt vertelt in zijn presentatie meer over deze ontwikkeling en hoe je je er tegen kunt wapenen (MFA). Ook gaat hij in op andere ontwikkelingen op het gebied van beveiliging. Denk aan (Distributed) Denial of Service (D)dos)of ransomware. Daarnaast gaat hij in op de voordelen van een gezamenlijke aanpak bij de genoemde problemen.

Over Wim Biemolt

Wim Biemolt is netwerk engineer voor het netwerk van SURF, het Nederlandse datanetwerk voor onderwijs en onderzoek. Daarnaast is hij mede verantwoordelijk voor SURFcert, het beveiligingsteam voor het netwerk van SURF, dat uit SURF-medewerkers en security-specialisten van onderwijsinstellingen bestaat.

Internationale ontwikkelingen Trust & Identity

Klaas Wierenga vertelt in zijn keynote over het internationale perspectief van onderwerpen op het gebied van Trust & Identity. Denk aan de European Student Identifier (ESI), de European Open Science Cloud (EOSC ) en eduGAIN, de internationale variant van SURFconext. Ook gaat hij in op de voordelen van standaardisatie op basis van deze voorbeelden. Een mooi voorbeeld daarvan is eduroam.

Over Klaas Wierenga

Klaas Wierenga is Chief Information & Technology Officer bij GÉANT, het pan-Europese datanetwerk voor onderzoek en onderwijs. Hij is verantwoordelijk voor de teams Trust & Identity, Beveiliging, Cloud, Product Management, Software Development en IT. Ook is hij de bedenker van eduroam. In 2019 is hij opgenomen in de Internet Hall of Fame.